Sürekli mutsuz mu hissediyorsunuz? Sebebi ‘Distimi’ olabilir

Distimi Nedir ve Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?

Oxford Üniversitesi’nde yapılan son araştırmalara göre, yaşam tarzı ve çevresel faktörler, kanser gibi ciddi hastalıklara yakalanma riskini belirleyebilir. Sigara, kötü beslenme, sosyoekonomik durum ve hayata bakış açısı gibi etkenler, genel sağlık üzerinde önemli bir rol oynamaktadır.

Daily Mail’de yer alan habere göre; depresyon, bazı insanlar için klinik olarak belirlenemeyen ancak sürekli bir karamsarlık içinde yaşayan bireyler için önemli bir sorun olabilir. Bu durum tıp literatüründe “distimi” olarak adlandırılır ve sürekli düşük ruh hali, yaşamdan keyif almama ve üretkenlikte azalma gibi belirtilerle kendini gösterir.

Malesef, distimi yaşayan kişiler genellikle tedavi aramazlar çünkü günlük işlerine devam edebilirler. Çevrelerindeki insanlar genellikle onları sadece “mutsuz” veya “huysuz” olarak tanımlarlar. Ancak yapılan son araştırmalar, düşük ruh halinin yaşam süresi üzerinde bile etkili olabileceğini göstermektedir.

Distimi ile nasıl başa çıkabilirsiniz? Bilişsel davranışçı terapi (CBT) uzmanlara göre etkili bir yöntem olabilir. Bu terapi, olumsuz düşünceleri sorgulamaya ve daha sağlıklı bir bakış açısı geliştirmeye yardımcı olabilir.

Ayrıca, distimi ile başa çıkmak için bazı pratik öneriler de mevcuttur. Düşünceleri kağıda dökmek olumsuz düşüncelerle mücadele etmenin bir yoludur. Olumsuz düşünceleri sorgulamak, olumlu düşünmeyi alışkanlık haline getirmek ve gün sonunda en az üç güzel şeyi hatırlamak da distimi ile mücadelede yardımcı olabilir.

Son olarak, hayal kırıklıklarını kabul etmek önemlidir. Hayatta herkesin karşılaşabileceği olumsuz durumları kabullenmek, ruh sağlığını korumak için önemli bir adımdır.

Related Posts

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Sakız çiğnemek baş ağrılarını tetikleyebilir! Doğru kullanıldığında faydası bile var

İster öğle yemeğinden sonra nefesinizi tazelemek için ister bir şeye odaklanmak için çiğniyor olun. Sakız gerçekten ağız sağlığınıza yardımcı mı oluyor mu yoksa içten içe size zarar mı veriyor? Diş hekimliği uzmanlarını sakız çiğnemenin artılarını ve eksilerini masaya yatırdı. İşte tüm detaylarıyla sakız çiğnemenin gerçek yüzü!

Pirinç tüketiminde tehlike: Arsenik seviyeleri yükseliyor!

Dünyadaki milyarlarca insan için temel bir besin kaynağı olan pirinç hakkında yapılan yeni bir çalışma, iklim değişikliğinin bu tahıl içindeki arsenik seviyelerini artırabileceğini öne sürüyor.

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

Haftada bir yiyenin kalbi bayram eder! Kolesterolü silip süpürüyor, kanı yıkıyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Diş Sıkma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş sıkma alışkanlığı, yetişkinlerde olduğu gibi, çocukların da çoğu zaman farkında olmadan gelişebilir Uzmanlar bu konu hakkında bilgi verdi.