Metin Akpınar otel yangınında acı gerçeği gözler önüne serdi: ‘Biz böyle bir millet değildik’ diyerek anlattı

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel Yangınından 78 Kişi Hayatını Kaybetti

Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetti. Bu acı olay, yangının 11 saat içinde söndürülememesi nedeniyle ihmali ve denetim eksikliğini gündeme getirdi.

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun belediyede olduğunu belirtirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise bakanlık izinlerini göstererek sorumluluğun Bakan Ersoy’a ait olduğunu iddia etti. Otel binası, yıkılacağı açıklamasının ardından yeni bir bilirkişi heyeti tarafından incelenmeye alındı.

Yangın soruşturması kapsamında 11 kişi gözaltına alınırken, otel sahibi dahil 9 kişi tutuklandı.

“Hepimiz Sorumluyuz, Biz Hapse Girelim Bari”

Ünlü tiyatrocu Metin Akpınar, Candaş Tolga Işık’ın Youtube canlı yayınında facianın ardından yaşananları değerlendirdi. Grand Kartal’daki ihmallerin diğer otelleri de sorgulattığını belirten Akpınar, sorumlunun belirlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Akpınar, yaşanan acının ardından “78 kişi hayatını kaybetti, dualarımız onlarla. Geriye kalanlara sabır diliyoruz. Acil servisten 40 kişi taburcu oldu, 10 kişi hala tedavi görüyor. Şu an yapabileceğimiz tek şey duaya devam etmek. Ancak yarın daha fazla şey yapmamız gerekecek.” şeklinde konuştu.

Akpınar ayrıca, otellerdeki yangın güvenliği önlemlerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ve itfaiyenin uzaklığının eleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Metin Akpınar, Otel Yangınında Yangın Merdiveni Sorununa Dikkat Çekti

Metin Akpınar, kendi oturduğu binanın yangın merdiveni olmadığını ve bu durumun tehlikeli olduğunu söyledi. Akpınar, yapı denetçilerinin önemine vurgu yaparak, “Eğer bir yangın çıkarsa, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Belediyelerin bu konuda daha hassas olması gerekiyor.” dedi.

Akpınar, facianın yıkımdan önce detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve toplumun sorumluluk bilincine sahip olması gerektiğini belirtti.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral “Yanlıştan dönün” demişti; Beşiktaş Kaymakamlığı İsrailli piyanistin konserini iptal etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral “Yanlıştan dönün” demişti; Beşiktaş Kaymakamlığı İsrailli piyanistin konserini iptal etti

Özel, Kılıçdaroğlu’nun avukatının sözleri için “Büyük hadsizlik” dedi ve ekledi: Ekrem Başkan, Kemal Bey’den açıklama bekliyor

Özel, Kılıçdaroğlu’nun avukatının sözleri için “Büyük hadsizlik” dedi ve ekledi: Ekrem Başkan, Kemal Bey’den açıklama bekliyor

İran’dan gaz tedariğinde sıkıntı olacak mı? Bakan Bayraktar açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, İsrail -İran savaşı altıncı gününe girerken İran’dan gaz tedariğine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Bayraktar, “İran’dan gaz alıyoruz, tedarikte sıkıntı yok” dedi.

İran füzelerinin İsrail’e faturası ağır oldu! Demir Kubbe’nin gecelik maliyeti ortaya çıktı

İran ve İsrail arasında yaşanan gerilim sıcak savaşa dönerken tarafların karşılıklı saldırılarını bütün dünya yakından takip ediyor. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’de katliama imza atarak büyük bir yıkıma sebep olan İsrail, 13 Haziran’da İran’a …

Otomobil motosikletlere çarptı: 2 ölü, 2 yaralı

Sakarya’da 2 motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Trump ve Netanyahu telefonda görüştü

İsrailli yetkililer Başbakan Netanyahu ve ABD Başkanı Donald Trump’ın telefonda görüştüğünü açıkladı. Trump’ın dünkü yorumları ABD’nin İsrail’le birlikte İran’a yönelik saldırılara katılabileceğine dair görüşlere yol açmıştı. ABD de görüşleri …