İmamoğlu gözaltına alınmadan 20 gün önce… Erdoğan’a yapılan ‘Kanal İstanbul’ sunumunun görüntüleri ortaya çıktı!

Erdoğan, Başakşehir-Nakkaştepe Otoyolu Şantiyesinde Kanal İstanbul Sunumunu İnceledi

27 Şubat 2025 tarihinde, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Başakşehir-Nakkaştepe Otoyolu şantiyesinde bir sunum yapıldı. Sunuma Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı.

Erdoğan, helikopterle sunum yapılacak yere ulaşırken Uraloğlu tarafından Kanal İstanbul hakkında bilgilendirildi. Sunum sırasında Uraloğlu’nun, Kanal İstanbul’a dair detayları aktardığı ve sık sık bahsettiği görüldü.

Toplantı alanına geçtikten sonra, Erdoğan’a Kanal İstanbul ile ilgili detaylı bir sunum yapıldı. Sunumda Uraloğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün konuştu.

Sunum sırasında verilen bilgilere göre, Kanal İstanbul’un uzunluğu 45 km, taban genişliği 275 metre, derinliği 20,75 metre ve genişliği 360 metre olacak. Görüntülerde kanaldan gemilerin nasıl geçeceği de ayrıntılı bir şekilde gösterildi.

27 Şubat 2025’te gerçekleşen bu sunumun ardından, Arap kanallarında ‘Kanal İstanbul’ reklamları yayınlanmaya başlandı. Ancak sadece 20 gün sonra ‘O kanal yapılmayacak’ dediği için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı ve bölgede inşaat çalışmaları hızla başladı.

Related Posts

Eskişehir’de 1 Mayıs’a çağrı: ‘İnsanca yaraşır çalışma ve yaşam koşulları için…’

Eskişehir 1 Mayıs Tertip Komitesi, tüm kent halkını 1 Mayıs kutlamalarına çağırdı. Tertip Komitesi adına konuşan Ayhan Gürler, “Yalnızca geçmiş mücadeleleri anmak için değil; daha adil, daha eşit, daha insanca bir yaşam için verdiğimiz mücadelemizi büyütmek için 1 Mayıs’ta saat 10.00’da Atatürk Bulvarı’nda toplanıp Odunpazarı Meydanı’nda miting yapacağız” dedi.

İstanbul’da teleferik seferlerine kuvvetli rüzgar engeli

İstanbul etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hatlarında sefer yapılamıyor.

Rusya’dan İHA savaşına hazırlık: Motosikletli birlikler kuruluyor!

Rusya, ön cephelere konuşlandırılmış büyük ve yavaş zırhlı araçları daha hızlı hareket edebilen motosikletli birliklerle değiştirmeye hazırlanıyor. Ukrayna’nın İHA’larına karşı bu yeni çaba, yaz ve sonbahar aylarında savaşın gidişatını büyük ölçüde etkileyebilir.

Samsun’da heyelan faciası | Akaryakıt müdürü gözaltında

Samsun’un Canik ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen heyelanda baba ile 2 kızı hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken akaryakıt istasyonunun mesul müdürü gözaltına alındı.

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’a seslendi, icraatlerini sıraladı: ‘Zat-ı muhtereme hatırlatalım…’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 23 Mart’tan bu yana tutuklu olduğu Silivri’den bu kez icraatlariyle seslendi. 31 Mart 2019’da İBB Başkanı seçilen, 19 Mart 2025’te şafak baskınıyla gözaltına alınıp tutuklanan İmamoğlu, 6 yıllık …

Şifalı macunu kapmak için birbirlerini ezdiler: Pek çok faydası var

485. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 8 ton mesir macununun saçılmasıyla sona erdi. Şifalı macundan kapmak isteyen on binlerce insan, izdihama neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir