Son yıllarda popülerleşen bu çay 100 tane sigara içmek kadar zehirli… Messi de içiyormuş

Çayın Sağlık Üzerindeki Etkileri ve Kanser Riski

Çay, birçok insanın vazgeçilmez içeceği olmakla birlikte, çoğu kişi tarafından kahveye tercih edilen sağlıklı bir alternatif olarak görülmektedir. Ancak, çayın da kafein içerdiği göz ardı edilmemelidir. Kafein, çayda genellikle “tein” olarak adlandırılan molekülle aynıdır ve kahve gibi sağlık üzerinde olumsuz etkilere sahip değildir longtail anahtar kelime. Ancak, aşırı miktarda tüketildiğinde, çayın da zararlı etkilere yol açabileceği bilinmektedir.

Araştırmalar Kanser Riskini İncelemekte

Son dönemlerde popülerliği artan Yerba Mate içeceği, birçok fayda sunmakla birlikte, tüketilmesinin kanser riskini artırabileceği iddialarıyla da gündemde yer almaktadır. Özellikle Messi, Griezmann gibi ünlü yıldızların tercihi olan bu içecek, vücut için çeşitli faydalar sağlarken, Cancer Epidemiology Biomarker and Prevention dergisinde yayınlanan bir araştırma, Yerba Mate tüketiminin kanser riskini artırabileceğini belirtmektedir. Dolayısıyla, bu içeceğin sağlık üzerindeki etkileri dikkatle incelenmelidir.

Risk, Çayın Sıcaklığıyla Artıyor

Yerba Mate çayının tüketimi bazı kanser türleriyle ilişkilendirilmektedir, özellikle akciğerler ve sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkilere sahip olabileceği düşünülmektedir. Çayın çok sıcak içilmesi veya içindeki potansiyel kanserojen maddelerle bağlantılı olabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle, bu tür içeceklerin tüketiminde dikkatli olunmalı ve daha detaylı incelemeler yapılmalıdır.

Related Posts

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Zorlu ameliyat başarılı geçti ama kadının kalbinin simsiyah olduğu ortaya çıktı

Avusturya’da 65 yaşındaki bir kadının yaşadığı nefes darlığı şikayeti, sıradan bir kalp rahatsızlığı gibi görünse de yapılan incelemeler sıra dışı bir gerçeği ortaya çıkardı. Kadının kalbi, nadir görülen bir genetik hastalık nedeniyle siyaha boyanmıştı.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, yaz aylarında artan kene temaslarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini belirterek, kene ısırıklarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini bildirdi.