CHP’den yeni gözaltı dalgasına peş peşe tepki: ‘İBB’nin kapısına kilit vurun da rahatlayın!’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Yönelik Operasyon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne yönelik operasyon sonucunda çok sayıda belediye bürokratı ve uzmanı hakkında gözaltı kararı alındı.

Operasyon kapsamında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu dahil olmak üzere 47 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre, gözaltı kararı 53 kişi hakkında çıkarıldı ve İstanbul’un yanı sıra Ankara ve Tekirdağ’da da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi ve 47 kişi gözaltına alındı.

Emniyet ekipleri henüz gözaltına alınamayan altı kişiyi aramaya devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ev baskınlarının suçlamaları arasında “Suç İşlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve kurulan örgüte üye olma” ile “ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve nitelikli dolandırıcılık” bulunmaktadır.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gültekin, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, Zabıtadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve diğer isimler de gözaltına alınanlar arasındadır.

CHP’den Operasyona Tepkiler

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, operasyona ilişkin yorumunda İBB’ye fiilen kayyum atanmış gibi göründüğünü belirtti ve operasyonun belediyenin işleyişini bozmak amacıyla gerçekleştirildiğini savundu.

Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İBB’ye yapılan operasyonun geniş çaplı olduğunu ve belediyenin çalışamaz hale getirilmek istendiğini ifade etti.

Başarır ‘Sazlıdere’ye Dikkat Çekti

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) Kanal İstanbul güzergahındaki TOKİ konutlarına yıkım kararı alınmasının ardından İBB’ye operasyon yapıldığını dile getirdi.

Başarır, sosyal medya paylaşımında, İBB’nin yıkım projelerine karşı çıktığını ve operasyonun bu sebeple düzenlendiğini belirtti.

CHP’li Bulut: İBB’nin Kapısına Kilit Vurun da Rahatlayın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, İBB’ye yapılan operasyona tepki göstererek, belediyenin üst düzey yöneticilerinin gözaltına alınmasının hukuksuz olduğunu savundu.

Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iktidarın belediyenin işleyişini engellemeye çalışarak rantçılara destek verdiğini ifade etti.

CHP’li Selin Sayek Böke: ‘Amaçları Çok Açık…’

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İBB’ye yapılan operasyonun İSKİ’nin Kanal İstanbul güzergahındaki yıkım kararının ardından gerçekleştirildiğini belirtti ve operasyonun siyasi amaçlar taşıdığını savundu.

Böke, operasyonun belediyeyi etkisiz hale getirme ve rant projelerine engel olma amacı taşıdığını vurguladı.

CHP’li Emir: Yıkım Kararı Alan İSKİ’ye Şafak Operasyonu 

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İBB’ye ikinci dalga operasyonun ardından İSKİ’ye yapılan operasyona ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Emir’in paylaşımında, yıkım kararı alan İSKİ yöneticilerinin gözaltına alındığı ve operasyonun iktidarın siyasi amaçlarını desteklemek için düzenlendiğini öne sürdü.

Related Posts

Suriye’ye kritik zirve için davet geldi

Kremlin, Suriye yönetimini Rusya-Arap Zirvesi’ne davet etmeye hazırlanıyor. Peskov, ilişkilerin süreceğini ve Suriye’de çıkarları olduğunu vurgularken, Trump’ın yaptırımları kaldırma kararını da egemen bir tercih olarak değerlendirdi.

Trump Elon Musk’ı adeta yerin dibine soktu: ‘Güney Afrika’daki evine dönerdi’

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikalı milyarder iş insanı ve Tesla ile SpaceX’in sahibi Elon Musk’ın, devlet desteği olmadan Güney Afrika’ya geri dönmek zorunda kalacağını savundu.

Bir ayda 3 ülke gezdi Ankara’da dinleniyor

Prof. Dr. Ali Erbaş, 8 yıllık görev süresinde 45 ülkeye 120 ziyaret yaptı. 2017’den beri 540 bin kilometre yol yaptı. Makamına 11 kilometre mesafedeki Anıtkabir’e 1 kez bile gitmedi.

Almanya’dan Türkiye’ye Eurofighter onayı! Anlaşma yolda…

Alman medyası, Merz hükümetinin Türkiye’ye Eurofighter savaş uçaklarının ihracatına olumlu baktığını bildirdi. Handelsblatt gazetesi, satış anlaşmasının yakın zamanda gerçekleşeceğini vurguladı. Savunma haber sitesi Army Recognition ise bu kararın …

CHP’li Bağcıoğlu’ndan ‘FETÖ’ açıklaması: ‘Devletimize yönelik tehdit oluşturmayı sürdürdüğünü açıkça göstermekte’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, son günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonlarının, bu örgütün devlete yönelik tehdit oluşturmayı sürdürdüğünü açıkça gösterdiğini belirtti.

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarptı: 8 kişi yaralandı

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 3’ü çocuk 8 kişi yaralandı.