Rusya’dan İHA savaşına hazırlık: Motosikletli birlikler kuruluyor!

Rusya, Ukrayna’daki Motosikletli Birlikleri Kullanarak Savaş Stratejisini Değiştirebilir

Yapılan yeni bir analize göre, Rusya, Ukrayna insansız hava araçlarını hedef alan saldırılardan kaçınmak için yakın zamanda motosikletli birlikleri ön cephede kullanmaya başlayabilir. Cepheye dair bilgiler, Rus birliklerinin Ukrayna pozisyonlarına karşı saldırılarında sivil araçlar arasında motosikletler ve golf arabalarının kullanıldığını gösteriyor.

Büyük ve yavaş zırhlı araçlar, sıcak çatışma bölgelerine yakın konumlandıklarında insansız hava araçları için daha kolay hedef olabilmekteler.

Motosiklet Kullanımı Artabilir

ABD merkezli Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW), yaptığı son analizde, Rusya’nın Ukrayna cephesinde yaz ve sonbaharda saldırılarında motosiklet kullanımını daha sistematik hale getirmeye hazırlandığını belirtti. Rus askerleri, saldırı ve savunma stratejilerini uygulamak üzere ikili veya üçlü gruplar halinde görevlendirilmekte.

Elde edilen görüntüler, Moskova’nın Ukrayna’daki askerlerine daha fazla motosiklet sağlamak için hazırlandığını gösteriyor.

Hızlı Hareket Eden Birliklerle Mücadele

Ukrayna ise, Rus askerlerinin motosikletlerle bağımsız şekilde hareket etmelerini engellemek için daha fazla patlayıcı ve birinci şahıs görüşüne sahip insansız hava aracına ihtiyaç duyulacağını dile getirdi.

Related Posts

İmamoğlu’dan ‘terörsüz Türkiye’ mesajı: Tüm partilerin katılımıyla ‘Terörsüz ve Demokratik Türkiye Komisyonu’ kurulmalı

İmamoğlu’dan ‘terörsüz Türkiye’ mesajı: Tüm partilerin katılımıyla ‘Terörsüz ve Demokratik Türkiye Komisyonu’ kurulmalı

Büyükışık davası ertelendi

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık’ın 26 yaşındaki oğlu Dorukhan Büyükışık’ın ölümüne ilişkin 8 polisin yargılandığı dava ertelendi.

Adana’da 93 farklı noktada yağmur suyu hattı inşa edildi

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ), Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda kent genelinde yağmur suyu altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaları aralıksız sürüyor. Bugüne kadar 68 kilometre uzunluğunda yeni hat inşa edilerek, yoğun yağışların yaratabileceği su baskınları, geçmişe oranla bir hayli azaltıldı.

Japonya: İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletmesinden derin endişeliyiz

Japonya: İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletmesinden derin endişeliyiz

Çin’den Rusya-Ukrayna görüşmelerine ilk yorum: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Rusya-Ukrayna arasında savaşı sona erdirmek için yapılacak müzakereleri desteklediklerini belirtti. Ning, Çin’in savaşa diplomatik bir çözüm bulunması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

CHP lideri Özgür Özel, İzmir mitingi için 2 milyon yurttaşın katıldığını açıklamıştı. Emniyet kaynakları ve AKP İzmir İl Başkanı Saygılı mitinge ‘70 bin’ yurttaşın katıldığını söyledi.