Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Ucretsizvideo

Ucretsizvideo gündeminden tarafsız haberler

Ucretsizvideo

Ucretsizvideo gündeminden tarafsız haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Adli tatil yarin basliyor 3imzIIwD
Eğitim

Adli tatil yarın başlıyor

By Mehmet Kaya
19 Temmuz 2026 2 Min Read
Adli tatil yarın başlıyor için yorumlar kapalı
Adli tatil yarın başlıyor

Tatil süresince adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara bakacak. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verilecek. Yüksek yargı organları Danıştay ile Yargıtay’da nöbetçi heyetler görev yapacak. Danıştayda görev alacak nöbetçi heyet, esastan karar veremeyecek ve yalnızca “yürütmenin durdurulması” taleplerini karara bağlayabilecek.

Yargıtayda da ceza ve hukuk olmak üzere iki nöbetçi daire görev yapacak. Nöbetçi ceza dairesi, tutuklu sanıklarla ilgili dosyalara bakacak. Adli tatil, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 102’nci, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 331’inci, Danıştay Kanunu’nun 86’ncı, İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 61’inci maddeleri gereğince, her yıl 20 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’ta sona eriyor. Anayasa Mahkemesi ise adli tatil kapsamına girmiyor.

EYLÜLDE ÖNEMLİ DAVALARIN GÖRÜLMESİNE DEVAM EDİLECEK

Yeni adli yılın başlamasının ardından başkentte kamuoyunca önemli görülen davaların görülmesine devam edilecek. Bu kapsamda, 3 Eylül’de Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin istinaf mahkemesinin bozma kararının ardından 76 sanığın yargılandığı davaya devam edilecek.

17 Eylül’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finansman sağladığı gerekçesiyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) kayyum olarak atandığı Maydonoz Döner işletmelerinin Ankara yapılanmasına ilişkin 9 sanığın yargılandığı dava ve 22 Eylül’de kamuoyunda “Aleyna Çakır” olarak bilinen Sema Esen’in ölümüne ilişkin sanık Ümitcan Uygun’un “intihara teşvik etmek, intihar kararını kuvvetlendirme” ve “eziyet etme” suçlarından yargılandığı davanın duruşması görülecek.

Araç muayene istasyonunda çıkan kavgada polis memuru Melih Okan Keskin’in hayatını kaybetmesine ilişkin, haklarında “kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan açılan davada 4 sanığın yargılanmasına ise 30 Eylül’de devam edilecek.

14 Ekim’de ise Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de Ankara’daki evinin önünde öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılanması ve 16 Ekim’de Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) 2021-2024 dönemindeki konser harcamalarına ilişkin 14 sanığın yargılanması sürecek.

İDDİANAMELERİN HAZIRLANMASI BEKLENİYOR

Ayrıca yeni adli yılda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in de bulunduğu şüpheliler hakkında başlatılan “rüşvet” soruşturması ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesine yönelik soruşturmada iddianamelerin hazırlanması bekleniyor.

Dönemin Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu ölümleriyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 19 şüpheli 17 Temmuz’da tutuklanmıştı.

Aralarında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in de bulunduğu 24 şüpheli ise “suç örgütü kurma”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında 15 Temmuz’da tutuklanmıştı.

Author

Mehmet Kaya

Follow Me
Other Articles
Mersin gulnarda 50 yillik yol sorunu cozuldu 9yeil86B
Previous

Mersin Gülnar’da 50 yıllık yol sorunu çözüldü

Img
Next

Yer Mardin… Damda uyuyan 12 yaşındaki çocuğa kurşun isabet etti!

SON YAZILAR

  • AB’den 348 uyduluk güvenlik iletişim ağına onay
  • Google Pixel Watch 5 Sızdırıldı: İşte Detaylar
  • BDDK’den yatırım araçlarına yeni çerçeve: Bireysel limitlerde kurallar sil baştan
  • İş Bankası’nda üst düzey görev değişimi: Hakan Aran görevinden ayrılıyor
  • Ömer Günel’in avukatlarından suç duyurusu: ‘Soruşturmanın gizliliği ihlal edildi’
  • ‘Tek çatı altında toplanmalı’ dedi: Akın Gürlek’ten ‘internet gazeteciliği’ için yasa sinyali mi?
  • Çıkarılabilir Bataryalı Telefonlar Geri Dönüyor
  • UBS Baş Yatırım Sorumlusu’ndan altın tahmini: Fiyatlardaki düşüşler alım fırsatı yaratıyor
  • BofA: Yatırımcı iyimserliği beş yılın en yüksek seviyesinde
  • Kapadokya’da dededen toruna uzanan hikâye: 136 kovanla bal markası kurdu

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (946)
  • Ekonomi (78)
  • Haber (338)
  • Sağlık (96)
  • Teknoloji (53)
Copyright 2026 — Ucretsizvideo. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
valorant aimbot
adana escort