Yangın faciasında ölenlerin aileleriyle dalga geçtiler: Vicdansızlığın böylesi

Bolu Kartalkaya Otel Yangınında Yaşanan Facianın Ardından Şok İddia Ortaya Atıldı

Bolu Kartalkaya’da yaşanan trajik olayın yankıları sürerken, çirkin bir iddia gündeme geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, kazada hayatını kaybeden insanların ailelerinin cep telefon numaralarının bulunup, ailelerle alay edildiğine dair bir ihbar ulaştı.

Gazeteci Ceylan Sever’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bolu’daki otel yangınında hayatını kaybeden insanların yakınlarını arayıp saygısızca alay eden kişilere ilişkin “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, Kişinin Hatırasına Hakaret ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” suçlarından re’sen soruşturma başlattı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne de ilgili kişilerin tespiti yönünde tahkikat yapılması talimatı verdi.

İNCELEME BAŞLATILDI

İletişim Başkanlığından Aslan Değirmenci, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, konu hakkında İçişleri Bakanlığı – Siber Suçlarla Daire Başkanlığı tarafından kapsamlı inceleme başlatıldığını duyurdu.

Değirmenci’nin paylaşımında şu bilgiler yer almaktadır:

  • Yapılan aramaların skype uygulaması üzerinden gerçekleştirildiği,
  • Şahısların URL adreslerinin tespit edildiği,
  • Telegram’da kurdukları kanal hakkında kapsamlı bilgi elde edildiği,
  • Söz konusu kanal yöneticileri ve üyelerinin tümüyle tespit edilmesi için ulusal ve uluslararası çalışmalar yürütüldüğü bildirildi

Related Posts

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Sokakta boynundan bıçaklanan Betül dehşet anlarını anlattı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, sokakta Betül Ç.’yi (18) bıçakla yaralayıp, telefonunu da gasbedip kaçan ve olaydan 1 gün sonra yakalanıp tutuklanan Çağlar Efe D. (17) hakkında, toplam 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Ölümden döndüğünü belirten Betül Ç., “Hala kabuslar görüyorum. Olaydan 2 hafta önce bıçaklamayı planlamıştı ancak başaramamıştı. O zaman tutuklanmadı. En sonunda bıçakladı. O gün ölebilirdim. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Bakanlığın dili değişti

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’taki son şehitleri duyururken “bölücü terör örgütü” ifadesini kullanmadı. Açıklamalarda dilin yumuşaması dikkat çekti

Colani, ilk kez Avrupa yolunda: Yarın Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından kabul edilecek

Barajdaki halk nöbetinin sona erdiği açıklandı. SDG, Tişrin’i Şam yönetimine bırakıyor

Putin, İran Başbakanı Pezeşkiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin tarafından yapılan yazılı açıklamada, Putin’in 26 Nisan’da İran’ın Şehid Recai Limanı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği belirtildi.

Gazeteci Ayşenur Arslan beraat etti

Terör propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında 7,5 yıla kadar hapis talep edilen gazeteci Ayşenur Arslan, yargılandığı davadan beraat etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir