Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Haber: Kene Isırıkları Bahar ve Yaz Aylarında Daha Tehlikeli!

Haber metnimizde, tarım, hayvancılık ve piknik gibi açık alan faaliyetlerinin arttığı bahar ve yaz aylarında kene ısırıklarının ciddi sağlık tehditleri oluşturabileceği vurgulanmış.

Doç. Dr. Hüsrev Diktaş’ın açıklamalarına göre, kırım kongo kanamalı ateşi gibi ölümcül enfeksiyonlara karşı bilinçli olunması gerektiği vurgulanmış. Kenelerin her zaman doğada olduğu ancak sıcak havalarda insanlarla temasın arttığı belirtilmiş.

Özellikle İç Anadolu ve Kuzey Karadeniz gibi bölgelerde görülen kırım kongo kanamalı ateşi hastalığının kene ısırıklarıyla bulaşarak ölümcül sonuçlara yol açabileceği kaydedilmiş. Eve dönüşte vücudun kene açısından kontrol edilmesi gerektiği tavsiye edilmiş.

Doktor Diktaş, kene fark edilirse kesinlikle elle çıkarılmaması gerektiğini belirterek, zaman kaybedilmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini ifade etmiş. Kene ısırığı sonrası hastalığın belirtilerinin bir haçta ortaya çıkabileceği uyarısında bulunmuş.

Related Posts

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Zorlu ameliyat başarılı geçti ama kadının kalbinin simsiyah olduğu ortaya çıktı

Avusturya’da 65 yaşındaki bir kadının yaşadığı nefes darlığı şikayeti, sıradan bir kalp rahatsızlığı gibi görünse de yapılan incelemeler sıra dışı bir gerçeği ortaya çıkardı. Kadının kalbi, nadir görülen bir genetik hastalık nedeniyle siyaha boyanmıştı.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.