TSMC, 1.4 nm üretim sürecini duyurdu!

TSMC, Yeni Nesil 1.4 nm Üretim Sürecini Duyurdu

Tayvan merkezli yarı iletken üreticisi TSMC, son teknolojisi olan 1.4 nm üretim sürecini tanıttı. “A14” adı verilen bu teknolojinin 2028 yılında seri üretime geçmesi planlanıyor. Ayrıca, bu yeni sistem NanoFlex Pro adında bir optimizasyon teknolojisini de beraberinde getirecek.

TSMC, 1.4 nm Üretim Sürecini Tanıttı

TSMC’nin yaptığı açıklamalara göre, A14 üretim süreci, şu an kullanılan 2 nm teknolojisine göre birçok avantaj sunmaktadır. Firma, aynı güç ve devre karmaşıklığı altında %10 ila %15 arasında bir performans artışı sağladığını belirtti.

Ayrıca, aynı frekansta ve transistör yoğunluğunda yapılan karşılaştırmalara göre, A14’ün %25 ila %30 daha az güç tükettiği ve %20 daha fazla transistör yoğunluğu sunduğu ortaya çıktı. Bu durum sayesinde işlemciler daha kompakt, verimli ve performanslı hale gelecek.

OpenAI, Google Chrome’u Satın Alabilir!

OpenAI, Google Chrome’u satın almak için adımlarını attı. Bu girişim, teknoloji sektöründe önemli bir değişikliğe neden olabilir.

A14, geleneksel ön yüzey güç dağıtım yapısını tercih ederek özellikle yoğun güç kablolamasına ihtiyaç duymayan uygulamalara daha düşük üretim maliyeti sağlıyor. Şirket, A14 için Backside Power Delivery Network sistemini de getirmeyi planlıyor.

NanoFlex Pro mimarisi ise çip tasarımcılarına daha fazla esneklik sunarak, üreticilerin belirli uygulamalar ya da iş yüklerine göre transistör yapılandırmasında ince ayar yapmalarına olanak tanıyor. Bu sayede müşterilere özel tasarımlar oluşturulabiliyor.

TSMC’nin gelecek planına göre, A14’ten önce 2 nm teknolojisinin geliştirilmiş versiyonu olan N2P ve A16 üretim süreçleri 2026 yılının sonuna doğru seri üretime geçecek. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

10.500 yıl önce yaşamış kadının yüzü yeniden canlandırıldı: Avrupalılar daha koyu tenliymiş

Belçika’da bundan tam 10.500 yıl önce yaşamış bir kadının yüzü yeniden canlandırıldı. Ortaya çıkan sonuca baktığımızda, tarih öncesi yaşayan Avrupalıların görünüşüne dair birçok bilgi içeriyor. Genetik ve arkeolojik veriler, o dönem insanlarının tek tip bir görünüme sahip olmadığını, farklı ten renklerinin Taş Devri’ne kadar uzandığını gösteriyor.

ÖTV’siz araç nasıl alınır? İşte tüm detaylar

ÖTV muafiyetli araç almak isteyenlerin kafasındaki soruları yanıtlayacak detaylar belli oldu.

70’lerin Atari konsolu santrançta ChatGPT’yi yendi

Bir mühendisin deneyi, OpenAI’nin popüler chatbot’u için şaşırtıcı bir sonuç ortaya koydu ve ChatGPT, satrançta 1970’lerin Atari 2600’üne yenildi.

Yozgatlı öğrenciler 10 yeni gök cismi keşfetti: Öğrenciler keşfedilen bir cisme ‘RTE’ adını verdi

Yozgatlı öğrenciler, 10 yeni gök cismi keşfetti ve keşfedilen asteroitlerden birine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin baş harfleri olan ‘RTE’ adını verdi. Öğrenciler, Uluslararası Astronomi Arama İşbirliği (IASC) projesi kapsamında analiz ettikleri görüntülerle bu keşfi gerçekleştirerek sertifika aldı.

Araçlarda klima mı yoksa camı açmak mı daha tasarruflu: Cevabını duyan şaşırıyor

Yaz sıcaklarının kendisini göstermesiyle birlikte araç kullanmak daha da zor hale geliyor… Bu durumda sürücülerin elinde klimayı ya da camları açmak gibi iki seçenek bulunuyor. Peki, yakıt tasarrufu için hangi seçenek daha mantıklı?

1 Haziran’dan itibaren, WhatsApp 6 iPhone modelinde çalışmayacak

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp 1 hazirandan itibaren 6 iPhone modelinde çalışmayacak.