Trump’ın Sağlık Bakanı adayı Kennedy’e senatoda ‘aşı’ tepkisi: Yalancı!

Trump’ın Sağlık Bakanı Adayı Kennedy Senato’da Aşı Karşıtı Olmadığını İfade Etti

ABD Başkanı Donald Trump’ın Sağlık Bakanı adayı Robert Kennedy, Senato’daki onay oturumunda aşı karşıtı olmadığını belirtti. Tartışmalara yol açan aşı karşıtı açıklamalarıyla bilinen Kennedy, Senato Maliye Komitesi’ndeki oturumda senatörlerin sorularını yanıtladı.

Kennedy, Amerikan sağlık sistemi üzerine yapmış olduğu eleştirilerde, “Amerika Birleşik Devletleri diğer gelişmiş ülkelere göre çok daha kötü sağlık hizmetleri sunmaktadır. Gereksiz yüksek harcamalar yapıyoruz ve bu durumu düzeltmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Covid-19 pandemisi sırasında aşı karşıtı açıklamalarda bulunan Kennedy, Senato oturumunda sadece aşıların güvenliği konusunda endişelerini dile getirdiğini ve aşı karşıtı olmadığını vurguladı.

Senato oturumunda Kennedy’yi “yalancı” diye suçlayan bir gösterici, salondan çıkartılırken Kennedy, aşı karşıtı olmadığını tekrarladı.

Kennedy, aşılarla ilgili geçmişteki açıklamalarıyla ilgili sorulara cevap verirken, kızamık aşısı ve çocuk felci aşısını desteklediğini ve aşıların zorunlu olmaması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Kennedy, kürtaj konusunda yıllardır değişmeyen görüşlerini koruduğunu ve eyaletlerin kürtaj konusundaki kararlarının desteklenmesi gerektiğini savundu.

Trump’ın sağlık Bakanı adayı Kennedy, sağlıklı beslenme konusundaki açıklamalarıyla da dikkat çekti ve Trump’ın sık tükettiği hamburger ve diyet kola konusunda, “Herkesin tercihine saygı duymalıyız, eğer patronumuz (Trump) bu tarz yiyecekleri seviyorsa bunu serbest bırakmalıyız.” dedi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Önce istinat duvarına ardından başka bir araca çarpan sürücü öldü

Aydın’ın Efeler ilçesinde istinat duvarına, ardından bir araca çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti. Öte yandan hayatını kaybeden sürücünün alkollü olduğu tespit edildi.

Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan: ‘Bakü de Erivan da barış istiyor’

Yıllarca çatışmalar ve anlaşmazlıklarla sarsılan Kafkaslarda uzun süre sonra bu kez barış zilleri çalıyor. “Artık geçmişe takılmaya gerek yok, geleceğe bakalım” diyen Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan, hem kendilerinin hem de Azerbaycan’ın barış istediğini söyledi.

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: Halkın iradesi, hiçbir duvarın ardında, hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: Halkın iradesi, hiçbir duvarın ardında, hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

Küba’dan Rusya’ya insan ticareti gibi asker sevkiyatı iddiası: İnşaatta çalışacağını sanan Kübalılar savaşa gönderildi

Küba’dan Rusya’ya sosyal medya üzerinden “inşaat işi” vaadiyle giden yüzlerce kişi, iddiaya göre zorla Ukrayna cephesine gönderildi. Birçoğunun hayatını kaybettiği belirtiliyor

Gözaltı dalgası sonrası CHP MYK acil toplanıyor!

Adana, Antalya ve Adıyaman’da belediyelere yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, saat: 10.30’da parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile toplantı yapacağı öğrenildi.