Selçuk Bayraktar’dan TB3 mesajı: Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Tam Otonom Kalkış-İniş Testlerini Başarıyla Sürdürüyor

Dünya havacılık tarihinde öne çıkan bir başarıya imza atan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış-iniş yapan ilk SİHA olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Milli SİHA, TCG Anadolu gemisinde gerçekleştirilen testlerde başarılı performans sergiledi.

Bayraktar TB3, Kasım 2024’te Muğla Aksaz açıklarında TCG Anadolu’dan başarıyla gerçekleştirilen gemi testlerinin ardından yeni bir başarıya imza attı. 22 Nisan itibarıyla gemide yeni test faaliyetlerine başlayan SİHA, Saros Körfezi’nde TCG Anadolu gemisinde 4 gün süren “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testlerini” başarıyla tamamladı.

Yürütülen son faaliyetler kapsamında Bayraktar TB3 PT-4 adlı prototip de ilk kez testlere katıldı. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya iniş yaparak test sürecine dahil oldu. Böylece TCG Anadolu gemisinde ilk kez 2 milli SİHA konuşlandı.

“Diğer görevlerle tarihe adını yazdırmaya devam edecek”

Testler sırasında gemiye gelen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar liderliğindeki ekip, önemli bir adım attı. Bayraktar, test ekibine hitaben yaptığı konuşmada, “Bu projede yer almak benim için büyük bir gurur. Deniz havacılığına stratejik bir giriş yaparak yeni bir dünyanın kapılarını araladık.” dedi.

Bayraktar, SİHA’nın kısa pistli gemiden otomatik olarak kalkış yapması ve indiği konusunda önemli bir adım olduğunu vurgulayarak görevin başarısını kutladı. Bayraktar, “Diğer görevlerde de tarihe adını yazdırmaya devam edecek. Bugün önemli bir tarihe şahitlik ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın fiyatları salı günü tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra ani düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aştıktan sonra cuma günü 4 bin TL seviyelerine doğru yöneldi. Kısa süre içerisinde yaşanan sert kaybın ardından piyasalarda beklentiler de değişti. Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2 kritik hedefi işaret ederken, dolar/TL için de tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Kripto yatırımcıları dikkat: Bugün o işlem için son gün!

Binance TR, kullanıcılarına kimlik doğrulama işlemlerini tamamlamaları için uyarıda bulundu. Yasal düzenlemeler doğrultusunda, bugün işlemlerini tamamlamayan kullanıcıların hesapları geçici olarak durdurulacak.

IMF’den ‘ticari uzlaşı’ çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, belirsizliğin çok maliyetli olduğunu vurgulayarak, hızlı bir şekilde gerilimlerin çözülmesi ve ticaret politikalarında uzlaşılması çağrısında bulundu.

Şimşek, IMF Başkanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de IMF Başkanı Kristalina Georgieva ile bir araya geldi.

Çin’den ABD’ye çağrı: Ticaret savaşını bitirmek için tüm gümrük vergilerini kaldırın!

Çin, ABD ile süren ticaret savaşının sona ermesi için Washington’a “Tek taraflı gümrük vergilerini tamamen kaldırın.” çağrısında bulundu. Görüşmelerin yapılmadığını vurgulayan Pekin, Trump’ın temas açıklamalarını da yalanladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir