‘Rojin Kabaiş’ için 11 bölge barosundan ortak açıklama

Barolardan Ortak Açıklama: Rojin Kabaiş Dosyası İçin Hukuki Mücadele

Van, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Şırnak, Iğdır, Muş, Tunceli ve Bitlis Barosu avukatları, Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümüne ilişkin ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal ve DEM Parti Van İl Eş Başkanı Gülşen Kurt’un da aralarında bulunduğu çok sayıda baro üyesinin katılım sağladığı belirtildi.

Barolar adına yapılan açıklamada, “Rojin Kabaiş ve diğer şüpheli şekilde ölen kadınlar için buradayız. Şüpheli kadın ölümlerinin aydınlatılması için hukuki mücadelemiz devam edecek” denildi.

Van Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Mariye Bildirici Borazan, açıklamayı şu sözlerle aktardı:

  • Rojin Kabaiş’in kaybolmasının ardından 18 gün boyunca cesedinin bulunduğu ifade edildi.
  • Van Barosu Kadın Hakları Merkezi, dosyaya ilk günden itibaren dahil oldu ve soruşturma sürecini yakından takip etti. Ancak, kısıtlılık kararı nedeniyle kamuoyu ile paylaşılan bilgiler sınırlı tutuldu.
  • Olayla ilgili olarak yapılan haberler ve sosyal medya paylaşımları, kısıtlılık kararının sadece avukatları kapsadığını gösterdi.
  • Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla kısıtlılık kararının kaldırılması talep edildi.

Rojin Kabaiş dosyasında bulunan Adli Tıp Kurumu raporunda eksiklikler tespit edildiği ve bu eksikliklerin giderilmesi için taleplerde bulunulduğu ifade edildi. Ayrıca, kadın ölümleri konusunda basında oluşturulmaya çalışılan intihar algısına karşı da tepki gösterildi.

Barolar, bölgesel düzeyde toplantılar düzenleyerek, kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddet konularında iş birliği yapmayı kararlaştırdı. Bu sayede, hukuki sorunların çözümüne yönelik ortak çalışmalar yürütülmesi ve daha etkili bir kamuoyu oluşturulması hedeflenmektedir.

Rojin Kabaiş dosyasına destek olmak için Van, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Şırnak, Bitlis, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Iğdır ve Muş barolarının dayanışma içinde olduğu belirtildi.

Related Posts

Ankara’da “Kral’ın Doğum Günü” resepsiyonu

Birleşik Krallık’ın Milli Günü olarak kutlanan “Kral’ın Doğum Günü” vesilesiyle Ankara’daki Büyükelçilik Konutu’nda düzenlenen resepsiyonda, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki stratejik iş birliği vurgulandı. Resepsiyona çok sayıda yabancı misyon temsilcisinin yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay da katıldı.

CHP’li Nazlıaka: Her dört çocuktan biri çalışmak zorunda kalıyorsa, 2025 aile yılı değil; çocuk işçiliği ile mücadele yılı ilan edilmeliydi!

CHP’li Nazlıaka: Her dört çocuktan biri çalışmak zorunda kalıyorsa, 2025 aile yılı değil; çocuk işçiliği ile mücadele yılı ilan edilmeliydi!

Hacettepe’de 100 öğrenciye İmamoğlu soruşturması: ‘Rektörün helvası’ suç oldu

Hacettepe Üniversitesi yönetimi, protesto amacıyla “rektörün helvası” ismiyle kavurdukları helvayı dağıtan öğrencilere soruşturma açtı. Öte yandan 100 öğrenciye de soruşturma açıldığı öne sürüldü.

Son ankette AKP’de kale kalmadı! CHP o illerde farkı açtı

ORC Araştırma’nın beş büyükşehirde yaptığı son seçim anketlerde CHP, AKP’yle olan farkı açtı. Özellikle son genel seçimde Cumhur İttifakı’nın birinci olduğu Adana’daki sonuç dikkat çekerken Malatya’daki farkın yüzde 40’lardan 12’ye düştüğü görüldü.

Gazze’nin sesi olmuştu: Ünlü rapçi Macklemore’un evi soyuldu

ABD’nin Seattle eyaletinde “Macklemore” olarak tanınan rapçi Benjamin Hammond Haggerty’in evinin soyulduğu bildirildi. İki hırsızdan birinin, bakıcı kadını etkisiz hale getirdiğini ve diğer hırsızın da “binlerce dolar değerindeki eşyayı” çaldığı aktarıldı. Müzik kariyerine 2000’li yıllarda başlayan Macklemore, İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırım saldırılarını en üst perdeden eleştiren sanatçılardan olmuş, gelirlerinin bir bölümünü Filistinlilere bağışlamıştı.

Tayvan’da 6,4 büyüklüğünde deprem

Tayvan’da 6,4 büyüklüğünde deprem