Prostat Kanseri Farkındalık Eğitimi

Sorgun İlçe Sağlık Müdürlüğü, Camilerde Prostat Kanseri Farkındalık Eğitimleri Düzenliyor

Sorgun İlçe Sağlık Müdürlüğü, prostat kanserine dikkat çekmek amacıyla camilerde düzenlediği farkındalık eğitimleri ile önemli bir adım atıyor.

İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Onur Türkön, yaptığı açıklamada, prostat kanseri farkındalığını artırmayı ve erken teşhisin önemini vurgulamayı amaçladıklarını belirtti.

Eğitimlerin ilk olarak kurum doktorlarından Dr. İsmail Köksal tarafından Sorgun Garajlar Yeni Camisi ve Sorgun Eşrefpaşa Camisi’nde başlatıldığını aktaran Türkön, prostat kanserinin özellikle ileri yaş erkeklerde sık görülen bir kanser türü olduğunu ve düzenli sağlık kontrollerinin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Türkön, “Prostat kanseri, yaşlı erkeklerde sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bu sebeple erken teşhise önem verilmeli, beslenme düzeni ve yaşam tarzı değişiklikleri ile risk azaltılmalıdır. Cami cemaatine verilen eğitimler ile halkımızın sağlık bilincini artırmayı ve farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Eğitimlerin ardından cemaate soru cevap bölümü ile detaylı bilgilerin paylaşıldığını belirten Türkön, bu tür etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Sokakta boynundan bıçaklanan Betül dehşet anlarını anlattı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, sokakta Betül Ç.’yi (18) bıçakla yaralayıp, telefonunu da gasbedip kaçan ve olaydan 1 gün sonra yakalanıp tutuklanan Çağlar Efe D. (17) hakkında, toplam 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Ölümden döndüğünü belirten Betül Ç., “Hala kabuslar görüyorum. Olaydan 2 hafta önce bıçaklamayı planlamıştı ancak başaramamıştı. O zaman tutuklanmadı. En sonunda bıçakladı. O gün ölebilirdim. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Bakanlığın dili değişti

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’taki son şehitleri duyururken “bölücü terör örgütü” ifadesini kullanmadı. Açıklamalarda dilin yumuşaması dikkat çekti

Colani, ilk kez Avrupa yolunda: Yarın Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından kabul edilecek

Barajdaki halk nöbetinin sona erdiği açıklandı. SDG, Tişrin’i Şam yönetimine bırakıyor

Putin, İran Başbakanı Pezeşkiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin tarafından yapılan yazılı açıklamada, Putin’in 26 Nisan’da İran’ın Şehid Recai Limanı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği belirtildi.

Gazeteci Ayşenur Arslan beraat etti

Terör propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında 7,5 yıla kadar hapis talep edilen gazeteci Ayşenur Arslan, yargılandığı davadan beraat etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir