Özel’in sokağa çıkma çağrısına MHP’den tepki: Özgür Özel, darbecilerin papağanlığına soyunmuştur

Özgür Özel’in Asgari Ücret Açıklamasına MHP’den Tepki

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklanan asgari ücrete ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Artık sokağa çıkmanın ve hakkını almanın zamanıdır. Bir milyon kişi meydana iner rejim değişir. Ben meydana inip rejim değiştirelim demiyorum. Biz meydana inelim rejim zaten değişecek. Bir milyon kişi inip de erken seçim mitingi yaptığında o sandığı bizden kaçıramazlar. Hedef belli: bütün bir muhalefet. Erdoğan, dün gece milyonlarca AK Partili, MHP’li asgari ücretli seçmenini satmıştır.”

MHP Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Özel’in bu açıklamasına sosyal medya hesabından sert bir tepki gösterdi. Büyükataman, Özel hakkında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet değerlerinden tam anlamıyla kopmuş olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir TV programında ‘Biz bir milyon kişi meydana inelim rejim değişir’ ‘artık sokağa çıkmanın zamanıdır’ gibi ifadeler kullanarak demokrasiden umudunu kestiğini ve iktidarı antidemokratik uygulamalarda aradığını bir kez daha itiraf etmiştir. Özgür Özel’in kullandığı bu ifadeler Cumhur İttifakı’nın ve millet iradesinin karşısında hezimete uğrayan yabancı başkentlerin ağzıdır.”

Büyükataman ayrıca, Özel’in Türkiye’yi demokrasi dışı uygulamaların karanlığına mahkum etmeyi planlayan emperyalizmin sözcülüğünü üstlendiğini belirtti. Özgür Özel’in milletin iradesine ipotek koymak isteyen darbecilerin papağanlığına soyunduğunu savundu.

CHP lideri Özel’e yönelik tepkisini sürdüren Büyükataman, Türkiye Cumhuriyeti’nin sokak tehditlerine boyun eğmeyeceğini vurguladı. Özgür Özel’in CHP’nin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştığını iddia eden Büyükataman, partinin Cumhuriyetimiz ile kavgalı olduğunu savundu.

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Sokak ortasında birbirlerine kurşun yağdırdılar: 2 yaralı

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde husumetli iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi, yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Tutuklu eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için Adli Tıp’tan karar

Lenfoma şüphesiyle ameliyat olan tutuklu eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu hakkında Adli Tıp raporu geldi. Rapor, Çalık’ın tüm sağlık kontrollerinin ve tetkiklerinin yeniden yapılması gerektiğini belirtti.

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde geri dönüşüm atölyelerinde etkinlik yaptı, geri dönüşüm makinesine pet şişe ve metal kutu attı.

Manisa’da 2025 Yılı Kamu Yatırım Projeleri Değerlendirildi

Manisa’nın 2025 yılı kamu yatırım projeleri, İl Koordinasyon Kurulu III. toplantısında mercek altına alındı. Toplam 341 projenin detayları, ödenek kullanımı ve proje aşamaları hakkında bilgiler verildi. Projelerin toplam tutarı 55.5 milyar TL olarak açıklandı.

Fransa’dan Ukrayna’ya Destek Sürecek

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Ukrayna’ya her alanda destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Zeytin Ağacı Yasa Tasarısı Meclis’ten Geçti

Muhtarlar ve işçiler, zeytin ağacının korunmasını içeren yasa tasarısının kabul edilmesine sevindi.