Norveç’in Koç Holding sevgisi: Akıllara Ali Koç’un sözü geldi

Norveç Varlık Fonu Türkiye’deki Şirketlere Büyük Yatırım Yaptı

Norveç’in 20 trilyon Norveç kronunu aşan büyüklükteki varlık fonu, 2024 yılında 63 ülkeden 8659 şirkete yatırım yaptı. Bu yatırımların 14,11 trilyon NOK’u kapsayan kısmında, Türkiye’den 44 şirket yer aldı. Norveç Varlık Fonu’nun yaptığı yatırımlar arasında 115,5 milyon dolar ile Koç Holding, 113,5 milyon dolar ile Akbank ve 111,3 milyon dolar ile BİM öne çıktı.

“İstifa” Davulcuların Yüzde 49,7’si Norveçli

Koç Holding’in en çok yatırım aldığı Türk şirketi olmasıyla dikkat çeken Norveç Varlık Fonu, Ali Koç’un “Norveçli” ifadelerini akıllara getirdi. Ali Koç, taraftarın istifaya çağırması üzerine “Norveçli” diyerek tepki göstermişti. Fenerbahçeli taraftarlar da bu duruma tepki olarak Norveç bayraklarıyla maçlara gelmeye başladı.

Yeni Giren ve Çıkan Şirketler

2024 yılında Norveç Varlık Fonu’nun ilk kez yatırım yaptığı Türk şirketleri arasında Anadolu Grubu Holding, Astor Transformatör, Batı Çimento, Efor Çay, İş Finansal Kiralama, Işık Plastik, Kardemir, Odine Solutions, TAB Gıda, Tofaş Fabrika ve Garanti Bankası bulunuyor. Öte yandan, fonun 2023 yılındaki yatırımlarını sonlandırdığı şirketler arasında Doğuş Otomotiv, Erciyes Boru, Galata Wind, Oyak Çimento, Selçuk Ecza ve Yataş yer alıyor.

Garanti Bankası, Astor ve Tofaş gibi şirketlere yapılan yatırımlar öne çıkarken, MLP Sağlık’a oranla en büyük yatırım yapıldı. 2023 yılında yüzde 4,18 olan Mavi Giyim’deki hisse oranı ise 2024’te yüzde 2,62’ye geriledi.

Related Posts

Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü için Türkiye’den 30 ülkeye 75 milyon dalın üzerinde çiçek ihraç edildi, iç pazardaki mezatlarda ise hareketlilik sürüyor.

Alaattin Aktaş: Nihat Zeybekci’nin açıklamaları Bakan Şimşek ve TCMB’ye açık bir mesaj mı?

Alaattin Aktaş: Nihat Zeybekci’nin açıklamaları Bakan Şimşek ve TCMB’ye açık bir mesaj mı?

Aracı kurumların en çok önerdiği hisseler ve hedef fiyatları…

ForInvest Haber tarafından derlenen toplam 30 aracı kurumun model portföyü analiz edildiğinde, 23 kurumun THY hisselerine yer verdiği görüldü. THY’yi 21 portföyle Turkcell, 17 portföyle Aselsan, 16 portföyle BİM, 15 portföyle Migros izledi. Diğer …

TL’nin değeri Nisan’da geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

Borsa günün ilk yarısında yükseldi: İşte en çok kazandıran sektörler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,87 değer kazanarak 9.191,47 puana çıktı. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 79,28 puan ve yüzde 0,87 artışla 9.191,47 puana yükseldi.

Ünlü yemek şirketi en büyük rakibini satın alıyor

Amerikan online yemek siparişi ve market teslimat platformu DoorDash, İngiliz rakibi Deliveroo’yu bünyesine katmaya hazırlanıyor. Deliveroo, DoorDash’in yaptığı 2,9 milyar sterlin (yaklaşık 3,9 milyar dolar) tutarındaki satın alma teklifini kabul ettiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir