Muğla’daki müze ve ören yerleri 2024’te 1 milyonu aşkın ziyaretçi ağırladı

Muğla’nın Turistik Güzellikleri Geçen Yıl 1 Milyondan Fazla Ziyaretçi Çekti

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Muğla, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor ve geçen yıl 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. Aynı zamanda, antik kentleri ve tarihi zenginlikleriyle de ön plana çıkan Muğla, turistlerin deniz, kum ve güneşin yanı sıra antik kentleri ve müzeleri keşfetmek için tercih ettiği bir bölge haline geldi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Muğla’daki antik kentlerin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer aldığını belirtti. Geçen yıl sadece kent merkezi ve ilçelerindeki 5 müze ve ören yerlerini 1 milyondan fazla ziyaretçinin gezdiğini açıklayan Toprak, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin en çok ziyaret edilen müze olduğunu ifade etti. Marmaris Müzesi ise ikinci sırada yer aldı.

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki antik kentler ile Milas ve Köyceğiz gibi bölgelerdeki ören yerlerinin de hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çektiğine değinen Toprak, bu bölgelerdeki kazı çalışmalarına verilen desteklerin ziyaretçi sayılarını artırdığını vurguladı.

Öte yandan, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, geçen yıl 308 bin ziyaretçi ağırlarken, Marmaris Müzesi ve Zeki Müren Müzesi de önemli ziyaretçi sayılarına ulaştı. Ayrıca, Sedir Adası ve Kayaköy gibi ören yerlerinin de geçen yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptığı belirtildi.

Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı

Related Posts

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

15 Temmuz resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor? Hafta sonuyla 4 gün tatil ihtimali! İşte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tarihiyle ilgili detaylar

15 Temmuz hangi güne denk geliyor? 15 Temmuz resmi tatil mi bankalar ve resmi daireler açık mı? Temmuz ayında tatil planı yapacaklar merak içerisinde bu soruların cevabını araştırıyor. Merak edilen sorular resmi tatil takviminin açıklanmasıyla birlikte cevabını buldu. Peki, 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz tatili hafta sonuyla birleşerek 4 gün olur mu? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…

Eğitimde niteliğin adresi Varlık Lisesi 14. yılında hâlâ “Varım” diyor

Ankara’da 2010 yılında temelleri atılan ve felsefi bir vizyonla eğitim dünyasında yerini alan Özel Varlık Anadolu Lisesi, dershane geçmişinden özel lise kimliğine uzanan yolculuğunda nitelikli eğitim anlayışıyla dikkat çekiyor. “Eğitimde Niteliğin Adresi” sloganıyla öne çıkan kurum, sosyal sorumluluk projeleri ve veri temelli eğitim modeliyle sektöre yeni bir soluk getiriyor.

İlaç raporları uzatıldı mı? Sağlık raporu süresi ne zaman sona erecek? 2025 İlaç rapor süresi…

İlaç raporları geçerlilik süresi, 2025 Haziran ayı sonu gelirken gündeme geldi. Kronik hastalığı bulunanlar ve sürekli ilaç kullanmak durumunda olanlar için sağlık raporunun geçerlilik süresi yakın zamanda dolacak. Sağlık Bakanlığından konuyla ilgili olarak açıklama geldi ve raporlar için yeni uygulamanın hayata geçirildiği belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kronik hastalığı olan vatandaşların, daha önce geçerlilik süresi Haziran sonuna kadar uzatılmış ilaç raporları için 9 aylık, engelli vatandaşların raporları içinse 12 aylık “Rapor Yenileme” takvimi oluşturuldu. Ayrıca SGK’dan da ilaç raporlarıyla ilgili olarak duyuru yapıldı. Peki ilaç raporları uzatıldı mı? Sağlık raporu süresi ne zaman sona erecek? İşte ayrıntılar…

Marx’tan Napolyon’a, Fidel’den Atatürk’e devrimci sofraları; Umur Talu ve Bengi Başaran’ın kaleme aldığı ‘Devrim Mutfağı’ raflarda

Marx’tan Napolyon’a, Fidel’den Atatürk’e devrimci sofraları; Umur Talu ve Bengi Başaran’ın kaleme aldığı ‘Devrim Mutfağı’ raflarda

Haluk Bilginer ile Feyyaz Yiğit aynı filmde

Haluk Bilginer ile Feyyaz Yiğit aynı filmde