Microsoft, Copilot için derin araştırma ve analiz araçlarını tanıttı

Microsoft, iş dünyasında veri analizini ve araştırmayı derinleştiren iki yeni “akıl yürütme aracı”nı duyurdu. Microsoft 365 Copilot lisansına sahip kullanıcılar, Nisan ayından itibaren bu yenilikçi araçlara erişim sağlayacak. “Researcher” ve “Analyst” adı verilen bu yeni özellikler, iş verilerini detaylı bir şekilde analiz etmek ve stratejik kararlar almak için tasarlandı.

Profesyonellere yönelik

Microsoft’un yeni aracı Researcher, OpenAI’ın derin araştırma modelini Copilot’un gelişmiş arama ve iş akışı yetenekleriyle birleştiriyor. Bu araç, kullanıcıların e-posta, toplantı notları, sohbetler ve belgeler gibi iç iş verilerini analiz edebiliyor. Ayrıca web tabanlı dış kaynaklardan veri toplayarak güncel pazar analizleri ve rekabetçi bilgileri değerlendirebiliyor.

Özellikle çok adımlı ve karmaşık araştırmalara odaklanan Researcher, piyasa stratejileri oluşturma ve çeyrek dönem raporları hazırlama gibi görevleri kolaylaştırıyor. Araç; Salesforce, ServiceNow gibi üçüncü taraf platformlarla da entegre çalışarak iş verilerini daha kapsamlı hale getiriyor.

Diğer yeni araç Analyst, OpenAI’ın o3-mini akıl yürütme modeline dayanıyor ve “zincirleme düşünme” yöntemiyle karmaşık sorunlara çözüm üretiyor. Microsoft, bu aracın insan benzeri analitik düşünme süreçlerini taklit edebildiğini belirtiyor.

Analyst, birden fazla elektronik tablodaki ham verileri işleyerek gelecek gelir ve gider tahminleri yapabiliyor, yeni ürünlere olan talebi öngörebiliyor ve müşteri satın alma alışkanlıklarını görselleştirebiliyor. Daha karmaşık veri sorguları için Python kodu çalıştırma yeteneğine sahip olan araç, kullanıcıların bu kodu gerçek zamanlı olarak görmesine de olanak tanıyor.

Microsoft, bu iki yeni aracı Frontier adlı yeni program kapsamında kullanıcılarla buluşturacak. Frontier, Microsoft 365 Copilot lisansı olan kullanıcılara geliştirme aşamasındaki Copilot teknolojilerine erken erişim sağlayacak. Researcher ve Analyst araçları, bu programın ilk aşamasında sunulacak yenilikler arasında yer alıyor.

Related Posts

Google uygulamasının Apple Watch’ta desteği sona erdi

Google’ın not alma uygulaması Keep, yeni gelen iOS güncellemesiyle Apple Watch için artık desteklenmiyor.

Güneş Sistemi’ne uğrayan en büyük yıldızlararası cisim keşfedildi

Güneş Sistemi dışından gelen gökcisimleri ender görülüyor, ancak bu hafta bilim insanları büyük bir heyecan yaşadı. Gökbilimciler, 3I/Atlas adı verilen yeni bir kuyruklu yıldızın yıldızlararası uzaydan geldiğini ve şu anda Güneş Sistemi’nden geçmekte olduğunu doğruladı.

10.500 yıl önce yaşamış kadının yüzü yeniden canlandırıldı: Avrupalılar daha koyu tenliymiş

Belçika’da bundan tam 10.500 yıl önce yaşamış bir kadının yüzü yeniden canlandırıldı. Ortaya çıkan sonuca baktığımızda, tarih öncesi yaşayan Avrupalıların görünüşüne dair birçok bilgi içeriyor. Genetik ve arkeolojik veriler, o dönem insanlarının tek tip bir görünüme sahip olmadığını, farklı ten renklerinin Taş Devri’ne kadar uzandığını gösteriyor.

ÖTV’siz araç nasıl alınır? İşte tüm detaylar

ÖTV muafiyetli araç almak isteyenlerin kafasındaki soruları yanıtlayacak detaylar belli oldu.

70’lerin Atari konsolu santrançta ChatGPT’yi yendi

Bir mühendisin deneyi, OpenAI’nin popüler chatbot’u için şaşırtıcı bir sonuç ortaya koydu ve ChatGPT, satrançta 1970’lerin Atari 2600’üne yenildi.

Yozgatlı öğrenciler 10 yeni gök cismi keşfetti: Öğrenciler keşfedilen bir cisme ‘RTE’ adını verdi

Yozgatlı öğrenciler, 10 yeni gök cismi keşfetti ve keşfedilen asteroitlerden birine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin baş harfleri olan ‘RTE’ adını verdi. Öğrenciler, Uluslararası Astronomi Arama İşbirliği (IASC) projesi kapsamında analiz ettikleri görüntülerle bu keşfi gerçekleştirerek sertifika aldı.