Mersin’de Ücretsiz Futbol Kurslarına Yoğun İlgi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde yıl boyunca sürdürülen ücretsiz futbol kursları, yaz tatilinde de çocuklardan yoğun ilgi görüyor. 7-14 yaş arası çocukların katıldığı kurslarda geleceğin futbolcuları yetişiyor.

Macit Özcan Spor Tesislerinde düzenlenen kurslara kontenjan durumuna göre yıl boyunca öğrenci kabul ediliyor. Yaz aylarında hafta içi 5 gün gerçekleştirilen antrenmanlar, okulların açılmasıyla hafta sonları devam ediyor. Çocuklar, hem spor yapma alışkanlığı kazanıyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde futbol antrenörlüğü yapan Yalçın Günay, kursların aralıksız sürdüğünü belirterek, “Kurslarımızı ücretsiz olarak veriyoruz. Burada verdiğimiz eğitimlerle gençleri hayata hazırlıyoruz. Bilgisayar başında vakit geçirmelerindense burada spor yapmalarını sağlıyoruz. Yetenekli çocuklarımızı Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne yönlendiriyoruz. 14 yaşından sonra gelecek vaat edenleri ise diğer kulüplere göndererek önlerini açıyoruz” dedi.

Kursa katılan çocuklar da antrenmanlardan duydukları memnuniyeti dile getirirken, veliler ücretsiz hizmetten dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Velilerden Bilgen Çakaroğlu, “Daha önce özel kulüpteydik, maliyet yüksek olduğu için bırakmak zorunda kaldık. Burada ücretsiz ve haftada 5 gün eğitim veriliyor. Çocuklar çok fayda sağlıyor” diye konuştu.

Velilerden Eda Kaplan Ergüzeloğlu ise oğlunun gelişimine katkı sağlayan kurslardan memnun olduklarını belirterek, “Belediyemizin böyle bir etkinliği olduğunu öğrendik, katıldık. Futbolun yanı sıra havuz kursuna da yöneldik. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. – MERSİN

Related Posts

Eski AKP Milletvekili Ocaktan: AK Parti, geçmişte eleştirdiği tüm ilkesizlikleri bugün adeta bir fazilet örneği gibi hayata geçiriyor

Eski AKP Milletvekili Ocaktan: AK Parti, geçmişte eleştirdiği tüm ilkesizlikleri bugün adeta bir fazilet örneği gibi hayata geçiriyor

Menemen FK, İki Yeni Transferle Güçlendi

Menemen FK, Hakan Özkan ve Batuhan Özduran’ı transfer etti. Kulüp, yeni sezon için hazırlık yapıyor.

Manisa FK, Hatayspor ile Karşılaşıyor

Manisa FK, Hatayspor ile kritik bir maça çıkıyor. Biletler 45 TL, maç 21.30’da başlayacak.

Ronaldo’dan 4.3 milyon euroluk yüzük

Dünyaca ünlü Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, kız arkadaşı Georgina Rodriguez’e dudak uçuklatan bir jest yaptı. Ronaldo, Rodriguez’e 4.3 milyon euro değerinde bir yüzük hediye etti. Geçtiğimiz günlerde nişanlanan çiftin büyük bir düğün planladığı öğrenildi. Çifte yakın kaynaklar, ikilinin bu özel günü heyecanla beklediğini ifade etti.

Erzurum’da feci kaza: 4 kişi hayatını kaybetti

Erzurum’da iki otomobil çarpıştı. Kazada 4 kişi yaşamını yitirdi.

Freni boşalan kamyon dükkana girdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir kamyonun freni boşalınca park halindeki iki araca çarpıp bir iş yerine girdi.