Malatya’da zirai don etkili oldu: ‘6 Şubat sonrası ikinci afet!’

Malatya’da Zirai Don Afeti Kaysılı Üreticileri Vurdu

Malatya’da etkili olan kar yağışı sonrasında meydana gelen zirai don afeti, kayısı üreticilerini büyük zarara uğrattı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, don afetinin ardından kayısıda oluşan zararın ciddi boyutlarda olduğunu belirterek, yetkililerden şehrin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesini ve kapsamlı desteklerin sağlanmasını talep etti.

Geçen günlerde dolu afeti yaşayan Malatya, şimdi de zirai don afetiyle karşı karşıya kaldı. Cumartesi gecesi kent genelinde etkili olan kar yağışı ve sıfırın altında seyreden hava sıcaklığı, kayısılarda büyük zarara neden oldu.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, meslek komitelerinden ve ilçedeki üreticilerden edindikleri bilgilere dayanarak, kayısının şehrin ana tarım ürünü ve ekonomik girdisi olduğunu vurguladı. Sadıkoğlu, “Dün geceki kar yağışı sonrası tüm kayısı bahçelerinde zarar meydana geldi. Hasar tespit çalışmalarının hızla yapılması gerekiyor. 6 Şubat’taki deprem felaketinden sonra şimdi ikinci bir afetle karşı karşıyayız. Kayısıdaki don zararı için ciddi adımlar atılmalıdır” şeklinde konuştu.

MAGİNDER’DEN AÇIKLAMA

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir de zirai don afeti sonrası kayısı bahçelerinde meydana gelen zarara dikkat çekerek, Malatya’nın acilen afet bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulundu. Karademir, Topsöğüt Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak, “Malatya’nın yaşadığı felaket büyük. Üreticiler perişan durumda, devletten destek bekliyoruz” dedi.

Geçen hafta yaşanan dolu afetinin ardından bu hafta meydana gelen don olayının kayısı için ciddi zararlar doğurduğunu belirten Karademir, “Üreticilerimizin çoğunun TARSİM sigortası bulunmuyor. Devletin acil olarak Malatya’yı afet bölgesi ilan etmesi gerekiyor. Yetkililerimizi sahada inceleme yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kar yağışı sonrası yaşadıkları deprem felaketinden sonra zirai don afetiyle ikinci büyük felaketi yaşadıklarını belirten Karademir, “Şu an kayısılarımız tamamen zarar gördü. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kripto yatırımcıları dikkat: Bugün o işlem için son gün!

Binance TR, kullanıcılarına kimlik doğrulama işlemlerini tamamlamaları için uyarıda bulundu. Yasal düzenlemeler doğrultusunda, bugün işlemlerini tamamlamayan kullanıcıların hesapları geçici olarak durdurulacak.

IMF’den ‘ticari uzlaşı’ çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, belirsizliğin çok maliyetli olduğunu vurgulayarak, hızlı bir şekilde gerilimlerin çözülmesi ve ticaret politikalarında uzlaşılması çağrısında bulundu.

Şimşek, IMF Başkanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de IMF Başkanı Kristalina Georgieva ile bir araya geldi.

Çin’den ABD’ye çağrı: Ticaret savaşını bitirmek için tüm gümrük vergilerini kaldırın!

Çin, ABD ile süren ticaret savaşının sona ermesi için Washington’a “Tek taraflı gümrük vergilerini tamamen kaldırın.” çağrısında bulundu. Görüşmelerin yapılmadığını vurgulayan Pekin, Trump’ın temas açıklamalarını da yalanladı.

Bakan Uraloğlu, depremden sonra çekmeyen GSM operatörleriyle toplantı yapacak

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, dün İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik depremin ardından vatandaşların iletişim sorunu yaşamasına neden olan GSM operatörlerinin yetkilileriyle bugün toplantı yapacak.

İşçi ve memur konfederasyonları 23 Nisan’ı kutladı: Memur-Sen’den yine Atatürk’süz mesaj

İşçi ve memur konfederasyonları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. En fazla üyeye sahip memur konfederasyonu olduğu için toplu sözleşme masasında “yetkili konfederasyon” konumunda bulunan Memur-Sen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ismine yer vermedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir