Konya Bilgehaneleri’nden ‘Dijital Dünyada Müslüman Genç’ söyleşisi

Konya Bilgehanelerinin Düzenlediği Müslüman Gençler Söyleşisi

Konya (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgehaneler adlı kurumu tarafından “Dijital Dünyada Müslüman Olmak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi öğrencilere ve ailelerine seslendi.

Yoğun ilgi ve öğrencilerin sevgi dolu karşılamasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Altay, “Bu salondaki ve diğer salondaki sevgili çocuklarımıza ve ailelerine selam gönderiyorum. Katılımınız bizi cesaretlendiriyor. Görünen o ki Konya’mız daha büyük salonlara ihtiyaç duyuyor” dedi.

“Bu Çabanın Temeli, Sizlerin Bize Olan Güveni”

Başkan Altay, programın gençlerin ve çocukların dijital dünya hakkında bilgilendirilmesini amaçladığını belirterek, “Bilgehaneler Konya sınırlarını aşan bir üne sahip oldu. Şu anda ilçelerimizde ve merkezimizde 25 Bilgehane bulunmakta ve 100 binden fazla çocuğumuza çeşitli programlar sunmakta. Hedefimiz, bu sayıları artırmak ve eksik olan ilçelerimizde yeni Bilgehaneler açmak. Ancak bu çaba, sizlerin bize olan güvenine dayanıyor. Değerli ailelere ve çocuklara teşekkür ediyorum. Sizin ilginiz olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocukların Oynadığı Oyunlara Dikkat

Genç Enderun Kurucusu ve sosyal medya içerik üreticisi Sertaç Güngör, “Dijital Dünyada Müslüman Genç” adlı söyleşisinde çocukların en çok oynadığı oyunlardan bahsetti.

Güngör, bazı oyunların masum olmadığını ve İsrail’i desteklediğini belirterek, Gazze’de kadınları, çocukları ve masum insanları öldüren içeriklere dikkat çekti. Ailelere ve çocuklara seslenen Güngör, çocuk katillerini savunan oyunlardan ve içeriklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Bebek sahiline vuran ölü yunusu çöp konteynerine attılar

Bebek sahiline vuran yaklaşık 1,5 metre boyundaki ölü beyaz yunus, çevredekiler tarafından denizden çıkarılarak çöp konteynerine atıldı.

10. Yargı Paketi, Genel Kurul’da: Bu pakette infaz adaleti bekleniyordu, geldi mi; hayır!

Özellikle ‘Covid İnfaz Yasası’ mağdurlarının taleplerini karşılayacak, suç tarihini esas alan, kesinleşme tarihine göre keyfi uygulamalara son veren adil bir düzenlemeyi teklife ekleyelim

Tüm işletmelerde zorunlu oldu: 28 Temmuz tarihinde başlıyor

2025 başından itibaren toplamda 503 Bin gıda denetimi yaptıklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı denetimler kapsamında “Gıdada karekod uygulaması 28 Temmuz itibarıyla tüm işletmelerde zorunlu olacak.” ifadelerini kullandı.

Katil İsrail’in Gazze’ye saldırılarında son 24 saatte 40 kişi hayatını kaybetti

Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 40 artarak 54 bin 510’a yükseldi.

İzmir seçimlerinde hayal kırıklığına uğrayan Binali Yıldırım yeniden sahneye çıktı

Daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimi kaybeden Binali Yıldırım işçilerin greve gittiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dair düşüncelerini paylaştı. Yıldırım, “Güzel İzmirlilere bir kez daha düşünmelerini istirham ediyorum. Çöp dağlarına bakarak bu çağda bu şartlarda İzmir bu rezilliği hak ediyor mu?” dedi.

İsrailli turist uçaktaki herkesi ısırdı, tatile değil hapse gitti

İsrail’den Rodos Adası’na tatile gelmek için uçağa binen ve uçak havada iken yolculara saldırıp ısırmaya başlayan genç İsrailli turist uçağı birbirine kattı. Uçağın Rodos Havalimanı’na inmesi ile turist tutuklandı.