Kartalkaya’da yangın faciası | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimin sorumluluğu varsa hesap verecek

Haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kartalkaya’daki Otel Yangını Açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Kartalkaya’da meydana gelen otel yangınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Kartalkaya’daki Otel Yangını: Erdoğan, yangında hayatını kaybeden 78 kişi için Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Özellikle çocukların oluşturduğu ölü sayısının yürekleri dağladığını belirtti ve milletin acısını yürekten hissettiğini vurguladı.

  • Muhalefete Tepki: Erdoğan, muhalefeti yangını siyasi malzeme yapmakla suçlayarak, vicdansızca iftiralar atmaktan kaçınmaları gerektiğini ifade etti. Facianın ardından devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ve olayın detaylı bir şekilde araştırıldığını belirtti.

  • Gözaltı Sayısı Artıyor: Otel yangınıyla ilgili gözaltı sayısının 28’e yükseldiğini belirten Erdoğan, sorumluların adalet önünde hesap vereceğini vurguladı. Facianın detaylı bir şekilde araştırılacağını ve ihmali olanların gereken cezayı alacaklarını söyledi.

  • Kimse Vatandaşların Hayatıyla Oynamasın: Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı olarak kimsenin vatandaşların hayatı üzerinde kumar oynamasına izin vermeyeceğini belirtti.

  • Sorumluluktan Kaçılmaz: Kimin sorumluluğu varsa hesap vereceğini vurgulayan Erdoğan, adaletin mutlaka tecelli edeceğini söyledi.

Related Posts

Bakan Kurum: 81 ilde yeni sosyal konut kampanyası yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yıl sonunda 81 ili kapsayan bugüne kadar yapılmış en büyük kampanyayı yapmış olacağız. Evi olmayan gençler, emekliler ev sahibi olabilecekler.” dedi. Kurum, İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremden sonra 6 bin 539 bina hasarı ihbarı aldıklarını, bu binalardan bin 473 binanın hasarsız, 101 binanın ise az hasarlı olduğunu açıkladı.

Özgür Özel: Mahkemede Ümit Özdağ’ın yanına oturacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cezaevindeki Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın yargılandığı davanın duruşmasına katılacağı için Salı günü TBMM grup toplantısı yapmayacaklarını duyurdu.

Belediye, Andy Warhol’un eserini “yanlışlıkla” çöpe atmış

Hollanda’daki Maashorst Belediyesi, aralarında Kraliçe Beatrix’in tasvir edildiği bir eserin de olduğu 46 sanat eserinin kazara atıldığını açıkladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Demir: ‘1994’ten 2019’a kadar suiistimal, rüşvet, herhangi bir şey duydunuz mu?’

AKP Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, İBB’yi hedef alan soruşturmayı savunurken “1994 yılından 2019 yılına kadar ben, mesela size soruyorum; böylesine bir suiistimal, rüşvet, herhangi bir şey duydunuz mu? Ülkeyi altüst edecek böylesine korkunç olaylarla karşılaştık mı? Karşılaşmadık” iddiasında bulundu.

Balıkesir’de artık ‘Yakın Mutfak’ var: 3 çeşit yemek 30 lira!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Yakın Mutfak” ile vakumlu paketlerdeki 3 çeşit yemeği 30 TL’ye halkla buluşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak zorlu ekonomik koşullarda hemşehrilerimizi sofralarında da yalnız bırakmıyoruz. Balıkesir’de kimse yalnız değil. Biz varız” dedi.

DEM Parti’den Ankara’da ‘süreç’ için ev ziyaretleri

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı çağrıyı anlatmak için başlattığı çalışmalar kapsamında, Ankara’da bazı mahallelerde ev ziyaretlerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir