İsveç’te okulda silahlı saldırı: 10 kişi hayatını kaybetti

İsveç’te Örebro kentinde bir okulda silahlı saldırı gerçekleşti. İsveç polisi, saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Polis, “Olay şu anda cinayete teşebbüs, kundaklama ve ağır silah suçu olarak görülüyor.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan, bölgedeki insanların evlerinde kalması yönünde çağrı yapıldı.

Örebro Polis Sözcüsü Lars Hedelin ise Olayla ilgili cinayette teşebbüs ve kundaklama şüphesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Expressen gazetesinin haberine göre de bir kişinin okul kampüsünü otomatik bir silahla taradığı, vurulanlar arasında olay yerine giden polis memurlarının da bulunduğu belirtildi.

Olaya dair gelişmeleri yakından takip ettiklerini duyuran İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Örebro’daki şiddet olaylarına ilişkin bilgiler çok ciddi. Polis olay yerine gitti ve operasyon tüm hızıyla sürüyor.” ifadelerini kullandı.

Örebro Sağlık Müdürlüğü, yaralıların yoğun bakıma alındığını duyurdu.

Related Posts

Sokak ortasında birbirlerine kurşun yağdırdılar: 2 yaralı

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde husumetli iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi, yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Tutuklu eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için Adli Tıp’tan karar

Lenfoma şüphesiyle ameliyat olan tutuklu eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu hakkında Adli Tıp raporu geldi. Rapor, Çalık’ın tüm sağlık kontrollerinin ve tetkiklerinin yeniden yapılması gerektiğini belirtti.

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde geri dönüşüm atölyelerinde etkinlik yaptı, geri dönüşüm makinesine pet şişe ve metal kutu attı.

Manisa’da 2025 Yılı Kamu Yatırım Projeleri Değerlendirildi

Manisa’nın 2025 yılı kamu yatırım projeleri, İl Koordinasyon Kurulu III. toplantısında mercek altına alındı. Toplam 341 projenin detayları, ödenek kullanımı ve proje aşamaları hakkında bilgiler verildi. Projelerin toplam tutarı 55.5 milyar TL olarak açıklandı.

Fransa’dan Ukrayna’ya Destek Sürecek

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Ukrayna’ya her alanda destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Zeytin Ağacı Yasa Tasarısı Meclis’ten Geçti

Muhtarlar ve işçiler, zeytin ağacının korunmasını içeren yasa tasarısının kabul edilmesine sevindi.