İsrail, İngiliz milletvekillerinin ülkeye girişini engelledi

Haber

Abtisam Mohamed ve Yuan Yang’ı taşıyan İngiliz İşçi Partisi milletvekillerini taşıyan uçak, geçen salı günü saat 14.30’da İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’na indi.

İsrail’e karşı sık sık boykot çağrısında bulunduğu iddia edilen Mohamed ve Yang, havalimanındaki sorgulama sırasında İngiliz parlamentosu adına İsrail’e resmi ziyarette bulunan bir heyetin parçası olduklarını belirtti.

İsrail İçişleri Bakanlığı, ülkeye resmi bir ziyaret düzenleyen İngiltere heyetinin olmadığını iddia ederek söz konusu milletvekillerinin ve yardımcılarının ülkeye girişini engelledi.

Bakanlık, Mohamed ve Yang’ın amacının ‘İsrail ordusunun saldırılarını kayda geçirmek ve İsrail karşıtlığı propagandası yapmak’ olduğunu iddia etti.

İNGİLTERE’DEN TEPKİ

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, milletvekilleri Abtisam Mohamed ve Yuan Yang’ın İsrail’e girişte havalimanında tutulması ve ülkeye alınmamasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

İki vekilin bir parlamenter heyetinin bir parçası olduğunu belirten Lammy, “İki İngiliz milletvekilinin İsrail’e yaptığı bir parlamento heyeti ziyareti sırasında İsrail makamları tarafından alıkonması ve girişlerinin reddedilmesi kabul edilemez. Bu olumsuz bir etkiye neden olacaktır ve endişe vericidir” ifadelerini kullandı.

Lammy, Mohamed ve Yang’a destek için temas halinde olduklarını vurgulayarak, “İsrail hükümetine İngiliz milletvekillerine bu şekilde muamele edilemeyeceğini net bir şekilde belirttim” ifadelerine yer verdi. Ayrıca İngiliz hükümetinin Gazze’de ateşkes sağlama, kan dökülmesini engelleyen müzakerelere geri dönme, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlama ve Gazze’deki çatışmaları durdurma amacıyla çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Related Posts

Bebek sahiline vuran ölü yunusu çöp konteynerine attılar

Bebek sahiline vuran yaklaşık 1,5 metre boyundaki ölü beyaz yunus, çevredekiler tarafından denizden çıkarılarak çöp konteynerine atıldı.

10. Yargı Paketi, Genel Kurul’da: Bu pakette infaz adaleti bekleniyordu, geldi mi; hayır!

Özellikle ‘Covid İnfaz Yasası’ mağdurlarının taleplerini karşılayacak, suç tarihini esas alan, kesinleşme tarihine göre keyfi uygulamalara son veren adil bir düzenlemeyi teklife ekleyelim

Tüm işletmelerde zorunlu oldu: 28 Temmuz tarihinde başlıyor

2025 başından itibaren toplamda 503 Bin gıda denetimi yaptıklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı denetimler kapsamında “Gıdada karekod uygulaması 28 Temmuz itibarıyla tüm işletmelerde zorunlu olacak.” ifadelerini kullandı.

Katil İsrail’in Gazze’ye saldırılarında son 24 saatte 40 kişi hayatını kaybetti

Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 40 artarak 54 bin 510’a yükseldi.

İzmir seçimlerinde hayal kırıklığına uğrayan Binali Yıldırım yeniden sahneye çıktı

Daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimi kaybeden Binali Yıldırım işçilerin greve gittiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dair düşüncelerini paylaştı. Yıldırım, “Güzel İzmirlilere bir kez daha düşünmelerini istirham ediyorum. Çöp dağlarına bakarak bu çağda bu şartlarda İzmir bu rezilliği hak ediyor mu?” dedi.

İsrailli turist uçaktaki herkesi ısırdı, tatile değil hapse gitti

İsrail’den Rodos Adası’na tatile gelmek için uçağa binen ve uçak havada iken yolculara saldırıp ısırmaya başlayan genç İsrailli turist uçağı birbirine kattı. Uçağın Rodos Havalimanı’na inmesi ile turist tutuklandı.