Harran Üniversitesi Öğrencilerinden Sokak Köpeği ve Güvenlik Sorunlarına Tepki Eylemi

Harran Üniversitesi Öğrencilerinden Köpek Saldırısı Eylemi

Harran Üniversitesi öğrencileri, sahipsiz sokak köpeğinin saldırısından kaçarken hayatını kaybeden arkadaşları için rektörlük binası önünde eylemlerini sürdürüyor. Öğrenciler, köpeklerin toplatılmamasına tepki gösteriyor.

Üniversitenin farklı bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, fen edebiyat fakültesi matematik bölümü son sınıf öğrencisi Sevda Özkaya’nın ölümü üzerine eylemlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde otobüsten inerken kaza sonucu hayatını kaybeden Sevda Özkaya için öğrenciler, rektörlük binası önünde adalet arayışını sürdürüyor.

Öğrencilerin başlattığı eylemde rektörün duyarsızlığı da eleştiriliyor. Öğrenciler, güvenlik, sahipsiz köpekler, eğitim gibi birçok sorunu dile getirerek çözüm çağrısında bulunuyorlar.

Eylemde konuşan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Eyüp Ensar Sancar, üniversite yönetiminden güvenlik önlemlerini artırmasını ve sahipsiz hayvan sorununu çözmesini talep ettiklerini belirtti.

Öğrenciler arasında yaşanan güvenlik sorunlarını da dile getiren eğitim fakültesi öğrencisi Berçem Doğan, kimlik kontrollerinin yetersiz olduğunu ve okula dışardan gelen kişilerin denetlenmediğini söyledi.

Eyleme katılan öğrenci Mukaddes Palamut ise, güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeniyle kendilerini tehlikede hissettiklerini ve gelecekleri hakkında endişelerinin olduğunu ifade etti.

Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun sokak hayvanlarına gösterdiği ilgi ise tartışma yaratmış durumda. Rektörün hayvanları korumak adına yaptığı çalışmalar, öğrenciler arasında eleştiri konusu oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Abdülhamid’in tiyatrosu geri dönüyor: Yıldız Tiyatrosu yeniden perdelerini açacak

II. Abdülhamid döneminde saray mensuplarına eğitim ve eğlence amacıyla oyunlar sergilenmesi için inşa edilen Yıldız Sarayı Tiyatrosu, kapsamlı bir restorasyonun ardından eylül ayında yeniden perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Pera Öğrenme’den sanat dolu bir yaz: Pera Müzesi çocuklarla buluşuyor

Pera Öğrenme’den sanat dolu bir yaz: Pera Müzesi çocuklarla buluşuyor

Cosby Ailesi yıldızı Malcolm-Jamal Warner hayatını kaybetti

Cosby Ailesi dizisinin yıldızı Malcolm-Jamal Warner 54 yaşında boğularak hayatını kaybetti.

Son dakika sıcak hava uyarısı | Yarın (8 Temmuz) hava nasıl olacak? Bu hafta yağmur yağacak mı? Meteoroloji il il hava durumu tahminleri yayınlandı: Kavurucu sıcaklar geliyor!

Hava durumu tahminleri il il Meteoroloji’nin son dakika raporu ile yayınlandı. Temmuz ayıyla beraber sıcaklıklar artmaya başlarken, yeni hafta için uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son dakika değerlendirmelerine göre salı günü Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan, Trabzon, Rize ve Van’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Öte yandan Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ankara’da 3 gün boyunca hava sıcaklığı 34 ila 36 derece, İstanbul’da 33-35, İzmir’de 36-38 zamanla ise 40 derece olacak. Peki, yağmur yağacak mı? Yarın hava nasıl olacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 8 Temmuz hava durumu değerlendirmeleri.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

15 Temmuz resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor? Hafta sonuyla 4 gün tatil ihtimali! İşte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tarihiyle ilgili detaylar

15 Temmuz hangi güne denk geliyor? 15 Temmuz resmi tatil mi bankalar ve resmi daireler açık mı? Temmuz ayında tatil planı yapacaklar merak içerisinde bu soruların cevabını araştırıyor. Merak edilen sorular resmi tatil takviminin açıklanmasıyla birlikte cevabını buldu. Peki, 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz tatili hafta sonuyla birleşerek 4 gün olur mu? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…