Flörtü mıknatıs gibi çeken 2 taktik: Bilim insanları açıkladı

Flörtte Doğru Strateji: Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Eskiden bildiğiniz tüm flört taktiklerini unutun. Güney Çin Normal Üniversitesi’nden bilim insanları, ilişkilerde doğru flört stratejisinin “yardım isteme” olduğunu açıkladı.

Yapılan araştırmaya göre, birinden yardım istemek yalnızca romantik ilgiyi göstermekle kalmıyor aynı zamanda potansiyel bir partneri kendinize çekmenin oldukça etkili bir yolu olabilir. Araştırmacılara göre, insanlar flört ederken karşılarındakilere ilgilerini gizli ancak fark edilebilir bir şekilde gösterme eğilimindeler.

Araştırmada, “bağımlılık odaklı yardım isteme” tekniğinin romantik ilgiyi etkili şekilde iletebileceği ve karşı taraftan doğru şekilde yorumlanabileceği belirlendi.

Flörtte Etkili 2 Taktik

Uzmanlara göre, yardım istemek filmlerde sıkça karşılaşılan çiçek gönderme gibi taktiklerden daha etkilidir. Yapılan araştırmada, yardım istemenin özerklik odaklı ve bağımlılık odaklı olmak üzere 2 farklı yolu incelendi.

Özerklik odaklı yardım istemek, rehberlik ve yönlendirme talep etmek anlamına gelirken, bağımlılık odaklı yardım istemek ise bir görevin başkası tarafından tamamlanmasını istemektir.

Araştırmacılar, bağımlılık odaklı yardım istemenin yeni ilişkilerde olumlu bir rol oynayabileceğini belirtti.

Araştırma 9 Farklı Deneyde Yapıldı

2.535 katılımcının dahil olduğu dokuz farklı deneyde gerçekleştirilen araştırmada, katılımcılara günlük hayattan görevler verilerek yardım isteme şekilleri incelendi. Araştırma sonuçlarına göre, doğrudan yardım istemek romantik ilgiyi ifade etmek için etkili bir işaret olabilir.

Araştırmacılara göre, romantik düşüncelere kapılan bireyler, başkalarından kendileri için bir şey yapmalarını istemeye daha yatkın hale geliyor. Ayrıca, ilişkisi olan kişilerin partnerlerinden bir görevi tamamlamalarını isteyenleri ‘eş avcısı’ olarak tanımlama olasılığı daha yüksek.

Bazı durumlarda, zayıflığın ve özerklikten vazgeçmenin faydalı olabileceğini belirten araştırmacılar, ilişkilerde güvenin ve sorumluluk paylaşımının önemini vurguladılar.

Related Posts

Yağmur Drone’ları durdurabilir mi? İşin uzmanları anlatıyor

Gökyüzünü fetheden drone teknolojisi, tarımdan arama-kurtarmaya, film çekiminden lojistiğe kadar birçok alanda vazgeçilmez bir araç haline geldi. Ancak yağmurlu havalarda drone uçurmak, hem cihazın güvenliği hem de uçuş performansı açısından ciddi …

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Dünyaca ünlü yatırımcı tarih ve fiyat verdi: Her evde olacak

Dünyaca ünlü girişimci ve yatırımcı Vinod Khosla, insan benzeri robotların hayatımıza girmesinin artık çok yakın olduğunu söyledi. OpenAI, DoorDash, Block ve Impossible Foods gibi şirketlere yaptığı yatırımlarla tanınan 70 yaşındaki Khosla, “Robotikte de ChatGPT anı yakındır, 2-3 yıl içinde bunu göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Binlerce lira verilen cihaza şikayet yağdı: Alev gibi oluyor

Oyun dünyasında büyük beklentilerle piyasaya sürülen Nintendo Switch 2, şimdi kullanıcı şikayetleriyle gündemde. Binlerce lira ödeyerek konsolu edinen oyuncular, cihazın oyun sırasında adeta “alev gibi” olduğunu belirtiyor.

Google uygulamasının Apple Watch’ta desteği sona erdi

Google’ın not alma uygulaması Keep, yeni gelen iOS güncellemesiyle Apple Watch için artık desteklenmiyor.

Güneş Sistemi’ne uğrayan en büyük yıldızlararası cisim keşfedildi

Güneş Sistemi dışından gelen gökcisimleri ender görülüyor, ancak bu hafta bilim insanları büyük bir heyecan yaşadı. Gökbilimciler, 3I/Atlas adı verilen yeni bir kuyruklu yıldızın yıldızlararası uzaydan geldiğini ve şu anda Güneş Sistemi’nden geçmekte olduğunu doğruladı.