Finlandiya: Deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere kesin yanıt vereceğiz

Finlandiya Başbakanı Deniz Altı Altyapısına Müdahale Uyarısında Bulundu

Finlandiya ve Estonya arasındaki elektrik şebekesi EstLink 2’nin ve Baltık Denizi’ndeki 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında kesinti yaşanması üzerine Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, deniz altı altyapısına yönelik şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceklerini belirtti.

Finlandiya’nın YLE haber ajansına göre, şebeke operatörü Fingrid tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 12.26’da şebekede kesinti yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, EstLink 2’nin yanı sıra Baltık Denizi altından geçen 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında da kesinti yaşandığını açıkladılar.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, konuyla ilgili yapılan soruşturmanın devam ettiğini duyurduğu bir açıklamayı X hesabından paylaştı.

Orpo, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceğini vurguladı.

Finlandiya Sınır Güvenlik ekipleri, kesintinin yaşandığı esnada bölgeden geçtiği iddia edilen Rusya’ya ait olduğu düşünülen bir gemiden bahsetti.

Ekipler, gemiyi kıyıya yönlendirdikten sonra yaptıkları incelemede, geminin çapalarının yerinde olmamasının “şüpheli” olduğunu belirtti. Yetkililer, geminin çapalarının kablolara zarar verme olasılığını değerlendirdi.

Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı Rusya’nın petrol ve mallarını gizlice taşımak amacıyla elverişsiz ve eski tankerlerden oluşan gizli “gölge filo” kurduğu iddiaları da bulunuyor. (AA)

Related Posts

Kuralsız Sokaklar’da Yeni Rotalar

Kuralsız Sokaklar bu akşam Brezilya, Bali ve Dubai’yi keşfe çıkıyor. İlginç anlar ekranlara gelecek.

CHP’nin Aydın mitinginde on binlerce yurttaş Çerçioğlu’nun AKP’ye geçmesine tepki gösterdi: ‘Biz zeybekte diz çökeriz’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun, 19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon kapsamında tutuklanmasının ardından “Millet iradesine sahip çıkıyor” sloganıyla düzenlenen mitinglerin 47’ncisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçmesinin ardından dün Aydın’da on binlerce yurttaşın katılımıyla yapıldı.

Galatasaray’dan sürpriz isme yakın takip: Uçuş hazırlandı, heyet Brezilya’ya gitti!

Süper Lig’e 2’de 2 yaparak başlayan Galatasaray, transferde hareketli günler geçiriyor.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: 86 milyonluk yoksullar ordusu yaratan iktidar, tarihin tozlu raflarında yerini alacak

CHP’li Deniz Yücel, ”İşçiyi, emekçiyi, emekliyi, çiftçiyi, esnafı, toplumun her kesimini bir kuru ekmeğe muhtaç bırakan AKP iktidarı,  86 milyonluk yoksullar ordusu yaratan iktidar olarak tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır” dedi.

ABD’de mavi domuz alarmı: Yetkililer uyarı üstüne uyarı yayımladı

Kaliforniya’daki avcılar, yaban domuzlarının iç organlarının parlak neon maviye dönüştüğünü fark ederek yetkilileri harekete geçirdi. Konu, özellikle Monterey County bölgesinde uyarıların yayımlanmasına yol açtı. Wildlife kontrol şirketi sahibi Dan …

Mısır: ‘Büyük İsrail açıklamalarını reddediyoruz’

Uluslararası toplumu Gazze’deki insani felaketi durdurmak için İsrail’e baskı yapmaya davet eden Mısır Dişileri Bakanı Bedr Abdulati, “Büyük İsrail” açıklamalarını da reddettiklerini söyledi.