Covid tedavisinde devrim yaratacak: Virüs üretimini yüzde 90 azalttığı keşfedildi

Covid-19 salgınının başlamasının üzerinden beş yıl geçmesine rağmen, bilim insanları hala hastalığın uzun vadeli etkilerini incelemeye ve gelecekteki pandemileri önlemenin yollarını araştırmaya devam ediyor.

Şimdi, uluslararası bir araştırma ekibi, bu konudaki önemli bir bilgi parçasını ortaya çıkarmış olabilir.

Texas Tech Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü’nden Profesör ve Bölüm Başkan Yardımcısı David Ray liderliğindeki Ray Laboratuvarı, Nature dergisinde yayımlanan yarasa genomları üzerine yapılan bir çalışmaya katkıda bulundu.

Araştırmaları, bazı yarasa türlerinin diğer hayvanlara kıyasla daha güçlü bağışıklık adaptasyonlarına sahip olduğunu ortaya koydu.

VİRÜS ÜRETİMİNİ YÜZDE 90’A KADAR AZALTIYOR

Bilim insanları, özellikle COVID-19’un ağır seyriyle ilişkili olan ISG15 genine odaklandı. Yarasalar, insanlara bulaşabilen birçok virüsü taşımasına rağmen, bu virüslerden etkilenmiyor.

Çalışmada, yarasalardan elde edilen ISG15 geninin SARS-CoV-2 üretimini yüzde 80-90 oranında azalttığı, ancak insanlardaki ISG15 geninin herhangi bir antiviral etki göstermediği tespit edildi.

“İNANILMAZ BİR DİRENÇ GÖSTERME YETENEĞİNE SAHİP”

Ray, “Yarasalar, bizi savunmasız hale getiren viral enfeksiyonlara karşı inanılmaz bir direnç gösterme yeteneğine sahip.Biz ağır hastalanırken, yarasalar aynı patojenlere maruz kaldıklarında neredeyse hiçbir belirti göstermiyor.” diye konuştu.

Related Posts

10.500 yıl önce yaşamış kadının yüzü yeniden canlandırıldı: Avrupalılar daha koyu tenliymiş

Belçika’da bundan tam 10.500 yıl önce yaşamış bir kadının yüzü yeniden canlandırıldı. Ortaya çıkan sonuca baktığımızda, tarih öncesi yaşayan Avrupalıların görünüşüne dair birçok bilgi içeriyor. Genetik ve arkeolojik veriler, o dönem insanlarının tek tip bir görünüme sahip olmadığını, farklı ten renklerinin Taş Devri’ne kadar uzandığını gösteriyor.

ÖTV’siz araç nasıl alınır? İşte tüm detaylar

ÖTV muafiyetli araç almak isteyenlerin kafasındaki soruları yanıtlayacak detaylar belli oldu.

70’lerin Atari konsolu santrançta ChatGPT’yi yendi

Bir mühendisin deneyi, OpenAI’nin popüler chatbot’u için şaşırtıcı bir sonuç ortaya koydu ve ChatGPT, satrançta 1970’lerin Atari 2600’üne yenildi.

Yozgatlı öğrenciler 10 yeni gök cismi keşfetti: Öğrenciler keşfedilen bir cisme ‘RTE’ adını verdi

Yozgatlı öğrenciler, 10 yeni gök cismi keşfetti ve keşfedilen asteroitlerden birine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin baş harfleri olan ‘RTE’ adını verdi. Öğrenciler, Uluslararası Astronomi Arama İşbirliği (IASC) projesi kapsamında analiz ettikleri görüntülerle bu keşfi gerçekleştirerek sertifika aldı.

Araçlarda klima mı yoksa camı açmak mı daha tasarruflu: Cevabını duyan şaşırıyor

Yaz sıcaklarının kendisini göstermesiyle birlikte araç kullanmak daha da zor hale geliyor… Bu durumda sürücülerin elinde klimayı ya da camları açmak gibi iki seçenek bulunuyor. Peki, yakıt tasarrufu için hangi seçenek daha mantıklı?

1 Haziran’dan itibaren, WhatsApp 6 iPhone modelinde çalışmayacak

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp 1 hazirandan itibaren 6 iPhone modelinde çalışmayacak.