Cevdet Yılmaz KKTC’de UID Toplantısına Katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Kuzey Kıbrıs’taki UID Toplantısında Bulundu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) 2. Olağan Genel Kurulu toplantısına katıldı.

Cevdet Yılmaz, KKTC ziyaretleri sırasında Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) 2. Olağan Genel Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yılmaz, UID’nin Türk diasporasının haklarını savunma ve entegrasyon süreçlerini destekleme misyonunun önemini vurgulayarak, “UID’nin KKTC 2. Olağan Bölge Genel Kurulu’nda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Yılmaz, UID’nin Türk kültürü ve kimliğini koruma amacıyla yaptığı değerli çalışmalara dikkat çekti. UID’nin dünya çapında 32 ülkede ve 57 bölgede faaliyet gösterdiğini belirterek, “UID, kültürel bağlarımızı korumanın ve toplumlar arasında bir köprü olmanın önemini bizlere hatırlatmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin KKTC’ye olan Destekleri Kararlılıkla Devam Edecek”

Yılmaz, Türkiye ile KKTC arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yaparak, “Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verdiği destek, tarihi kardeşlik temelinden güç alarak devam etmektedir” dedi.

2024 yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması kapsamında KKTC’ye tahsis edilen 15,9 milyar lira kaynağın geniş bir alanda kullanılacağını belirten Yılmaz, bu kaynağın KKTC’nin yaşam standartlarını yükseltmek için projelerde kullanılacağını dile getirdi.

“KKTC, Doğu Akdeniz’de Bir Barış ve İstikrar Adası”

Yılmaz, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesine vurgu yaparak, “Kıbrıs Türk halkı, bağımsızlık mücadelesiyle hem Türk milletinin hem de uluslararası toplumun saygısını kazanmıştır” dedi. KKTC’nin Doğu Akdeniz’de barışın simgesi olma yolunda ilerlediğini belirten Yılmaz, UID’nin bu süreçte önemli bir rol oynayacağını ve iş birliğinin artırılacağını belirtti.

“Sivil Toplumun Güçlenmesi Barış ve İstikrar İçin Önemli”

Yılmaz, sivil toplumun KKTC’deki barış ve istikrar için kritik bir role sahip olduğunu belirterek, “UID’nin bu alandaki liderliğini ve toplumsal barışı sağlamak için yaptığı çalışmaları genişletmesini bekliyoruz” dedi.

Yılmaz, UID’nin KKTC’deki varlığının Kıbrıs Türk halkına verilen desteğin göstergesi olduğunu belirterek, UID KKTC Temsilciliği görevini üstlenen Fadıl Şanverdi’ye olan güvenini dile getirdi. Yılmaz, UID yöneticilerine ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. – LEFKOŞA

Related Posts

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Sokakta boynundan bıçaklanan Betül dehşet anlarını anlattı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, sokakta Betül Ç.’yi (18) bıçakla yaralayıp, telefonunu da gasbedip kaçan ve olaydan 1 gün sonra yakalanıp tutuklanan Çağlar Efe D. (17) hakkında, toplam 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Ölümden döndüğünü belirten Betül Ç., “Hala kabuslar görüyorum. Olaydan 2 hafta önce bıçaklamayı planlamıştı ancak başaramamıştı. O zaman tutuklanmadı. En sonunda bıçakladı. O gün ölebilirdim. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Bakanlığın dili değişti

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’taki son şehitleri duyururken “bölücü terör örgütü” ifadesini kullanmadı. Açıklamalarda dilin yumuşaması dikkat çekti

Colani, ilk kez Avrupa yolunda: Yarın Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından kabul edilecek

Barajdaki halk nöbetinin sona erdiği açıklandı. SDG, Tişrin’i Şam yönetimine bırakıyor

Putin, İran Başbakanı Pezeşkiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin tarafından yapılan yazılı açıklamada, Putin’in 26 Nisan’da İran’ın Şehid Recai Limanı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği belirtildi.

Gazeteci Ayşenur Arslan beraat etti

Terör propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında 7,5 yıla kadar hapis talep edilen gazeteci Ayşenur Arslan, yargılandığı davadan beraat etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir