Bir bebek yoğun bakımlık olmuştu: Sağlık Bakanlığı’ndan K vitamini uyarısı

Ankara’da K Vitamini Uygulamasının Önemi

Ankara’da bir bebek, doğar doğmaz yapılması gereken K vitamini uygulamasının ailesi tarafından reddedilmesi sonucu bu önemli sağlık adımı atılamadı ve şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermektedir. Bu durumun gündeme gelmesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı, K vitamini uygulamasının hayati önemini vurgulayarak bir uyarıda bulundu.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde, sadece iki aylık olan bir bebek entübe edildi. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili olarak, “K vitamini uygulaması, doğumdan hemen sonra yenidoğana yapılması gereken bir sağlık prosedürüdür. K vitamini, kanın pıhtılaşması için gereken bazı proteinlerin sentezinde önemli rol oynar ve bu nedenle bebeklerin sağlığı açısından hayati derecede önemlidir.” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada ayrıca şu noktalar üzerinde duruldu:

  • K vitamini uygulaması, vitamin eksikliğinden kaynaklanabilecek kanama riskini azaltmak amacıyla yapılır.
  • Yenidoğanlarda K vitamini eksikliği ‘yenidoğan kanaması’ adı verilen ciddi bir sağlık sorununa yol açabilir ve bu durumda beyinde ve diğer iç organlarda kanama riski artar.

Related Posts

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Zorlu ameliyat başarılı geçti ama kadının kalbinin simsiyah olduğu ortaya çıktı

Avusturya’da 65 yaşındaki bir kadının yaşadığı nefes darlığı şikayeti, sıradan bir kalp rahatsızlığı gibi görünse de yapılan incelemeler sıra dışı bir gerçeği ortaya çıkardı. Kadının kalbi, nadir görülen bir genetik hastalık nedeniyle siyaha boyanmıştı.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, yaz aylarında artan kene temaslarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini belirterek, kene ısırıklarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini bildirdi.