Bir ayda 3 ülke gezdi Ankara’da dinleniyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Son Bir Ay İçinde Üç Farklı Ülkeyi Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sekiz yıllık görev süresi boyunca 45 farklı ülkeye toplamda 120 ziyaret gerçekleştirdi. Hac organizasyonu için Suudi Arabistan’a giden Erbaş, Türkiye’ye döndükten sonra Fransa ve Arnavutluk’u ziyaret etti. 2017 yılından bu yana sadece yurt dışı seyahatleri için 540 bin kilometre yol yapan Erbaş, makamına oldukça yakın bir konumda bulunan Anıtkabir’e hiç gitmedi.

Fransa ve Arnavutluk Ziyaretleri

Özellikle son bir ay içerisinde oldukça yoğun bir seyahat programı uygulayan Ali Erbaş, Fransa’nın başkenti Paris’te Ayasofya Camii’nin açılışını gerçekleştirdi ve çeşitli ziyaretlerde bulundu. Bu süreçte iki kez Suudi Arabistan’a, bir kez de Avusturya’ya giden Erbaş, 24 Mayıs’ta yeniden Suudi Arabistan’a hareket etti. Burada 15 gün kalan ve Türkiye’ye döndükten kısa bir süre sonra Fransa’ya giden Erbaş, 23-24 Haziran tarihlerinde Paris’te bulundu. Ardından Ankara’ya dönen Erbaş, 26 Haziran’da Arnavutluk’a gitti. Arnavutluk ziyaretinde Hacı Şeyh Şamia İşkodra İmam Hatip Lisesi’nin mezuniyet törenine katılan Erbaş, aynı zamanda Arnavutluk’taki vatandaşlarla da bir araya geldi.

Dünyayı Dolaşan Bir Lider

Prof. Dr. Ali Erbaş, bugüne kadar toplamda 19 kez Suudi Arabistan’ı ziyaret ederek dünyanın çevresinde 13 kez tur attı. Sekiz yıllık görev süresi boyunca birçok ülkeyi ziyaret eden Erbaş’ın listesinde Almanya, ABD, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bangladeş gibi birçok ülke bulunuyor.

Related Posts

Almanya’dan Türkiye’ye Eurofighter onayı! Anlaşma yolda…

Alman medyası, Merz hükümetinin Türkiye’ye Eurofighter savaş uçaklarının ihracatına olumlu baktığını bildirdi. Handelsblatt gazetesi, satış anlaşmasının yakın zamanda gerçekleşeceğini vurguladı. Savunma haber sitesi Army Recognition ise bu kararın …

CHP’li Bağcıoğlu’ndan ‘FETÖ’ açıklaması: ‘Devletimize yönelik tehdit oluşturmayı sürdürdüğünü açıkça göstermekte’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, son günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonlarının, bu örgütün devlete yönelik tehdit oluşturmayı sürdürdüğünü açıkça gösterdiğini belirtti.

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarptı: 8 kişi yaralandı

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 3’ü çocuk 8 kişi yaralandı.

Dev şirketler üreticiden sütü toplayıp parasını ödememiş

Hayvan üreticileri piyasanın eline terk edilmişken; dev şirketlerden Pınar Kütahya’da, Torku da Konya’da topladığı sütün parasını dahi ödemedi.

Tüm dünya izliyor: İran nükleer tesislerde kazıya başladı

ABD’nin geçtiğimiz hafta B-2 bombardıman uçaklarıyla vurduğu İran nükleer tesislerinde yeniden inşa çalışmaları başladı. Uydu görüntülerine göre Fordo, Natanz ve İsfahan’daki yer altı komplekslerinde iş makineleri devrede. Pentagon’a göre, derin sığınak delici bombalarla hedef alınan hava boşlukları açılmaya çalışılıyor. İsrail ise, bu hamlelerin devam etmesi halinde yeni saldırı sinyali veriyor.

Kolombiya’daki toprak kaymasında ölenlerin sayısı 22’ye yükseldi

Kolombiya’nın Medellin kentinde 24 Haziran’da şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısının 22’ye yükseldiği, 8 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.