Bill Gates, 108 milyar dolarlık tüm servetini bağışlayacak: ‘Zengin ölmeyeceğim’

Bill Gates, 200 Milyar Dolar Bağışlayacak

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, gelecek yirmi yıl içinde neredeyse tüm kişisel servetini bağışlayacağını açıkladı. Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Gates, 200 milyar doları aşkın yardımı dünyanın en yoksullarına ulaştırmayı hedefliyor.

Gates, kendisini dünyanın en zenginler listesinden düşürmeyen isimlerden biri olan Elon Musk’a eleştiriler yöneltti. Gates, “Dünyanın en zengin adamının, en yoksul çocukları öldürmesinin görüntüsü hiç hoş değil” şeklinde konuştu.

Elon Musk’ın kontrolündeki Hükümet Verimliliği Bakanlığı, ABD yardım ajansı USAID’i yok ederek insanlığa zarar verdiğini belirten Gates, servetini elden çıkarma planını hızlandırdığını ve 2045’te Gates Vakfı’nı kapatacağını duyurdu.

Gates, “Ben öldüğümde insanlar ‘zengin öldü’ demeyecek” diyerek kaynakları insanların hayatına dokunmak için kullanmayı tercih ettiğini vurguladı.

Gates, zenginleri göreve çağırdı

Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın 25. kuruluş yıl dönümünde yaptığı açıklamada 108 milyar dolarlık servetini bağışlayacağını duyurdu. Gates, vakfın bugüne kadar 100 milyar dolar dağıttığını ve Gavi ile AIDS ile Savaş Küresel Fonu gibi projelere destek verdiğini belirtti.

Gates, Windows’un kurucusu olarak diğer zenginleri de bağış yapmaya teşvik ederek dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows’un yaratıcısı olduğunu hatırlattı.

Gates, vakfın gelecek yıllarda 9 milyar dolarlık yıllık bütçeye ulaşacağını ve toplamda 200 milyar dolar harcamayı planladığını aktardı. Ancak bu rakamın piyasaların ve enflasyonun durumuna göre değişebileceğini belirtti.

Gates, çocuk felci gibi hastalıklarla mücadelede ABD’nin desteğinin önemine vurgu yaparak, bazı devletlerin bu açığı kapatmak için kendi bütçelerinden kaynak ayırdığını ifade etti.

Gates ayrıca son aylarda Trump ile küresel sağlık yatırımları üzerine görüşmeler yaptığını da paylaştı.

Related Posts

Minguzzi’nin katilinin kız arkadaşından ‘pes’ dedirten paylaşım: ‘Size manitamın elini öptürücem’

Geçtiğimiz ocak ayında tartıştığı kişiler tarafından 5 kez bıçaklanarak öldürülen 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin katillerine TikTok hesabı üzerinden destek veren genç kız pes dedirtti.

Genç kadın tartıştığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü!

Osmaniye’de 24 yaşındaki S.Y., tartıştığı eşi Fatma Yılmaz’ı bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası gözaltına alınan şüphelinin 1 yaşındaki çocuğu koruma altına alındı.

Yüz tanıma ve parmak izi olmadan bu kuruluşlarda hesap açılamayacak

Türkiye’de bilişim suçlarına karşı mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Dördüncü Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan yeni yargı paketi, bilişim suçlarına özel düzenlemeler getiriyor. Banka ve finans kuruluşları, bilişim yoluyla işlenen suçlarda ilgili hesapları anında 3 güne kadar askıya alabilecek.

Fenomen Murat Övüç’e hapis şoku! Şalla çektiği video başına iş açtı

Fenomen Murat Övüç hakkında sosyal medyada şal ile çektiği videoya ilişkin ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Eski nişanlısını karşısında gören kadın canını kurtarmak için balkondan atladı

Ankara’nın Mamak ilçesinde, tartıştığı eski nişanlısının elinde bıçak olduğunu iddia eden bir kadın, balkondan atlayarak ağır yaralandı. Şüpheli olay yerinden kaçtı.

Bakan Yerlikaya: Operasyonlarda 75 gayrimenkule ve 34 araca el kondu

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Tefecilik yapan organize suç örgütüne karşı 3 ilde düzenlenen operasyonların detaylarını paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir