Bakan Yumaklı: Son 10 gün içinde 22 milyon liralık para cezası uyguladık

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Son 10 Günde Gıda Denetimlerinde 22 Milyon TL Cezası Kesildi”

ANKARA – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son 10 gün içerisinde gerçekleştirilen denetimlerde gıda işletmelerine toplamda 22 milyon liralık para cezası kesildiğini açıkladı. Bakan Yumaklı, toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerde 13 bin 691 gıda kontrolü yapıldığını ve 224 uygunsuzluk tespit edildiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, Türkiye Şap Enstitüsü’nü ziyaret etti ve aşı üretimi konusunda önemli bilgiler aldı. Yumaklı, ülkede aşı üretiminde kaydedilen ilerlemelere dikkat çekerek, “2025 yılına kadar aşı üretimini 200 milyon doza çıkarmayı hedefliyoruz. Bu, önemli bir başarıdır” dedi.

Ayrıca, 13 Nisan’da sona erecek olan İlkbahar Şap Aşılama Kampanyasının 2 Mayıs’a kadar uzatıldığını duyuran Yumaklı, tüm hayvan sahiplerini hayvanlarını aşılatmaya davet etti.

Gıda Zehirlenmeleriyle İlgili Uyarı

Yumaklı, gıda zehirlenmeleri konusunda da uyarılarda bulunarak, “Gıda ürünlerini akşamdan kalma şekilde tüketmemek önemlidir. Maalesef, bazı kişiler kar hırsıyla bu kuralı ihlal ederek sağlıksız uygulamalara yönelmektedir” şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı, gıda denetimlerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Son 10 günde toplu tüketim yerlerinde gerçekleştirilen 13 bin 691 denetimde 224 uygunsuzluk tespit edilmiş ve toplamda 22 milyon lira ceza kesilmiştir. Halkımızın güvenli gıdaya erişimi için titizlikle çalışmaya devam edeceğiz.”

Yumaklı, zirai don, dolu, aşırı yağış, sel-su baskını ve fırtına gibi doğal afetlere karşı üreticileri uyararak, tarım sigortasının önemine vurgu yaptı. Devlet destekli tarım sigortasının bu tür risklere karşı önemli bir koruma sağladığını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KAAN TAŞKIN – Politika

Related Posts

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Zorlu ameliyat başarılı geçti ama kadının kalbinin simsiyah olduğu ortaya çıktı

Avusturya’da 65 yaşındaki bir kadının yaşadığı nefes darlığı şikayeti, sıradan bir kalp rahatsızlığı gibi görünse de yapılan incelemeler sıra dışı bir gerçeği ortaya çıkardı. Kadının kalbi, nadir görülen bir genetik hastalık nedeniyle siyaha boyanmıştı.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.