Adana’da 93 farklı noktada yağmur suyu hattı inşa edildi

Adana’da Yağmur Suyu Altyapısı Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Adana’da 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen yağmur suyu altyapısı projeleri kapsamında 93 farklı noktada yeni hatlar inşa edilirken, su taşkınlarıyla mücadelede önemli adımlar atıldı. 35 farklı bölgedeki su taşkını sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşturulurken, yağmur suyu altyapısı olmayan mahallelerde yeni hatlar oluşturuldu. Ayrıca kanalizasyon ve yağmur suyu hatları birbirinden ayrılarak, taşıma kapasitesi artırıldı ve kanalizasyon kaynaklı su baskınlarının önüne geçildi.

Adana’nın Bahçeşehir Mahallesi Yağmur Suyu Altyapısına Kavuşuyor

Yağmur suyu çalışmalarının devam ettiği noktalardan biri de Bahçeşehir Mahallesi oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, mahalledeki altyapı çalışmalarını yakından takip ediyor. Önceden yağmur suyu altyapısı bulunmayan mahallede, otobandan gelen sular yerleşim alanlarına zarar veriyordu. Ancak inşa edilen yeni yağmur suyu hattı sayesinde, su baskınlarının azalacağı belirtildi.

Bahçeşehir Mahallesi’nde kullanılan yeni yağmur suyu hattı 1600 mm çapında borularla donatıldı. Ayrıca hattın tamamlanmasının ardından mahallede yağmur sularını toplamak için uygun noktalara yağmur suyu ızgaraları yerleştirilecek.

Bahçeşehir Mahallesi’nde yapılan çalışmalar sadece yeni hattı kapsamıyor. Berberin Deresi’nde de detaylı bir temizlik ve ıslah çalışması gerçekleştirildi. Dere üzerine kapatma uygulanmayarak, doğal akış korundu ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflendi. Beton kullanımı minimumda tutulurken, taş duvarlar tercih edildi. Su akışı düzenlenerek çevre kirliliği engellendi.

Adana, Sürdürülebilir Altyapıyla Güçleniyor

Adana, gerçekleştirilen yağmur suyu altyapısı projeleriyle iklim değişikliklerine karşı dirençli, çevre dostu ve sürdürülebilir bir altyapıya kavuşuyor. Taşkınları önlüyor ve yaşam alanlarını koruyor. Gelecekte de devam etmesi planlanan bu çalışmalar, Adana’nın altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Related Posts

Bakan Fidan, İngiliz mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy ile telefonda görüştü.

Tekne kaptanı lastik botta ölü bulundu

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kazıklı Mahallesi’nde yaşayan tekne kaptanı lastik botun içinde ölü bulundu.

Özel’den miting çağrısı: Adalet ve demokrasi için sesimizi yükselteceğiz!

CHP lideri Özgür Özel, yarın Düzce’de düzenlenecek miting için çağrıda bulunarak “Adalet ve demokrasi için sesimizi Düzce’den yükselteceğiz!” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Lavrov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Bakan Fidan ve Lavrov arasındaki görüşmede, 2 Haziran’da İstanbul’da gerçekleştirilecek görüşmelere yönelik hazırlıklar ele alındı.

Sinopta 113 üniversite öğrencisi hastanelik oldu

Sinop Valiliği, kentte 113 üniversite öğrencisinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğunu ve öğrencilerin ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiğini bildirdi.

2 parti daha açıkladı: Yeni anayasaya şimdiden 4 partiden veto!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde görüştü. YRP lideri Erbakan, “Sayın Cumhurbaşkanını bir kez daha seçilmesini sağlamak ve bu seçilmesini de kolaylaştırmaya yönelik bir anayasa yapılmak isteniyorsa bu noktada kişiye özel anayasa olmayacağı ve bu nedenle karşı olacağımızı ifade etmek isterim” ifadelerini kullanırken Davutoğlu ise, “ihanet olarak görüyoruz” dedi.