ABD ve Kolombiya arasındaki göçmen iade krizi: Kolombiya devlet yetkililerine vize kısıtlaması

Trump Kararıyla Kolombiya Göçmenleri Sınır Dışı Edilmedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı göçmen kararları doğrultusunda, düzensiz göçmenlerin askeri uçaklarla ülkelerine sınır dışı edilme süreci devam ediyor. Ancak Kolombiya, bu sürece karşı çıktı ve ABD uçaklarının inişine izin vermedi. Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, “Kolombiyalı göçmenler suçlu gibi görülemez. ABD, göçmenlere saygı göstermeli ve kabul protokolleri oluşturmalı” şeklinde açıklama yaptı.

Petro, Kolombiya’da göçmen statüsüne sahip olmayan 15.660 ABD vatandaşının bulunduğuna da dikkat çekerek durumu vurguladı.

ABD’nin Aldığı Karar

Bu gelişmenin ardından ABD, Kolombiya’nın düzensiz göçmenleri kabul etmemesi üzerine, devlet yetkilileri ve aileleri için vize kısıtlamaları getirdiğini duyurdu.

Yaşanan Süreç

Trump, yemin töreninden sonra yasal göç imkanlarını kısıtlayan uygulamaları açıklamıştı. ICE kuvvetlerine hassas sayılan alanlarda göçmenleri tutuklama yetkisi verilmiş ve sınıra daha fazla asker gönderme kararı alınmıştı.

ABD Başkanı, göçmenlerin sınır dışı edilmesi için DEA, ATF ve USMS gibi federal ajanslara geniş yetkiler vermişti. X hesabından yapılan açıklamada, 538 göçmenin gözaltına alındığı ve 373 kişi için gözetim talebinde bulunulduğu belirtilmişti.

Meksika da geçen hafta benzer bir durum yaşayarak ABD’ye ait askeri uçağın iniş talebini reddetmişti. Brezilya Dışişleri Bakanlığı ise göçmenlerin aşağılayıcı muameleye maruz kaldıklarını belirterek uygulamayı kınamıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Suriye’ye kritik zirve için davet geldi

Kremlin, Suriye yönetimini Rusya-Arap Zirvesi’ne davet etmeye hazırlanıyor. Peskov, ilişkilerin süreceğini ve Suriye’de çıkarları olduğunu vurgularken, Trump’ın yaptırımları kaldırma kararını da egemen bir tercih olarak değerlendirdi.

Trump Elon Musk’ı adeta yerin dibine soktu: ‘Güney Afrika’daki evine dönerdi’

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikalı milyarder iş insanı ve Tesla ile SpaceX’in sahibi Elon Musk’ın, devlet desteği olmadan Güney Afrika’ya geri dönmek zorunda kalacağını savundu.

Bir ayda 3 ülke gezdi Ankara’da dinleniyor

Prof. Dr. Ali Erbaş, 8 yıllık görev süresinde 45 ülkeye 120 ziyaret yaptı. 2017’den beri 540 bin kilometre yol yaptı. Makamına 11 kilometre mesafedeki Anıtkabir’e 1 kez bile gitmedi.

Almanya’dan Türkiye’ye Eurofighter onayı! Anlaşma yolda…

Alman medyası, Merz hükümetinin Türkiye’ye Eurofighter savaş uçaklarının ihracatına olumlu baktığını bildirdi. Handelsblatt gazetesi, satış anlaşmasının yakın zamanda gerçekleşeceğini vurguladı. Savunma haber sitesi Army Recognition ise bu kararın …

CHP’li Bağcıoğlu’ndan ‘FETÖ’ açıklaması: ‘Devletimize yönelik tehdit oluşturmayı sürdürdüğünü açıkça göstermekte’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, son günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonlarının, bu örgütün devlete yönelik tehdit oluşturmayı sürdürdüğünü açıkça gösterdiğini belirtti.

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarptı: 8 kişi yaralandı

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 3’ü çocuk 8 kişi yaralandı.