Siber saldırı ortalığı birbirine kattı: Dev şirketler ve kamu kurumları hedefte

Microsoft Sunucularında Güvenlik Açığı Siber Saldırılara Yol Açtı

Microsoft’un popüler sunucu yazılımındaki bir güvenlik açığı, hackerların ABD’deki kamu kurumları ve dünya çapındaki özel şirketleri hedef alan siber saldırılar düzenlemesine olanak sağladı.

Washington Post’un raporuna göre, ABD’li yetkililer ve araştırmacılar, Microsoft sunucularına yapılan hacker saldırıları hakkında bilgi verdi.

Doğu eyaletlerinden birinde görevli bir yetkili, hackerların, vatandaşlara hükümetin faaliyetlerini açıklamak için oluşturulan kamu belgelerini ele geçirdiğini belirtti.

Şu anda erişimin engellendiği belgelerin silinip silinmediği ise henüz netlik kazanmamış durumda.

Araştırmacılara göre, hacker saldırıları sonucu ABD federal ve eyalet kurumları yanı sıra üniversiteler, enerji şirketleri ve Asya’daki telekomünikasyon şirketi de etkilendi. Ayrıca, İspanya ve Brezilya’daki kurumlar da saldırıya maruz kaldı.

Uzmanlar, dünya genelinde binlerce Microsoft SharePoint sunucusunun risk altında olduğunu belirterek, Microsoft’un bu açık için henüz kapsamlı bir güncelleme yayınlamadığını vurguladı.

Yetkililer, saldırıların sadece kurumların kendi sunucularını etkilediğini, bulut tabanlı hizmetlerin etkilenmediğini belirtti.

FBI’dan yapılan açıklamada, “Federal hükümet ve özel sektör ortaklarımızla yakın işbirliği içindeyiz.” ifadesine yer verildi.

Hollanda merkezli siber güvenlik şirketi Eye Security, bu sunucuların Microsoft Outlook ve Microsoft Teams gibi kritik hizmetlerle bağlantılı olabileceğini belirterek, bu tür saldırıların hassas verilerin çalınmasına ve kullanıcı şifrelerinin ele geçirilmesine neden olabileceği uyarısında bulundu.

Related Posts

250 milyon yıl sonra, Dünya tek bir süper kıta haline gelebilir

Bilim insanlarına göre, kıtaların yavaş ama sürekli hareketi Dünya’nın gelecekte yeniden dev bir süper kıta haline gelmesine neden olabilir. Ve bu jeolojik süreç, iklim ve yaşam koşulları üzerinde de önemli etkiler yaratabilir.

Android’te sinsi tehlike: Kullanıcıların verilerini çalıyor

Avrupa’nın önde gelen teknoloji üniversitelerinden TU Wien’deki araştırmacılar, Android işletim sistemini hedef alan yeni bir siber saldırı yöntemini açığa çıkardı. “TapTrap” adı verilen bu yöntemle hackerlar, arka planda görünmeyen bir uygulama …

KKTC’nin fiber altyapısı için imzalar atıldı

Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükûmeti arasında, KKTC’nin fiber optik altyapısının geliştirilmesi ve fiber optik kablolar üzerinden sunulan hizmetlerin hanelere ve işletmelere götürülmesi kapsamında yapılacak çalışmalara ilişkin protokol imzalandı. Gerçekleştirilen protokol ile KKTC’nin fiberleşme sürecini Türk Telekom gerçekleştirilecek.

NASA’nın 2 bin 145 çalışanı işten ayrılabilir

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin federal işgücünü azaltmaya yönelik çalışmaları kapsamında, ABD Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) 2 bin 145 üst düzey çalışanının işten ayrılmaya hazırlandığı iddia edildi.

Yağmur Drone’ları durdurabilir mi? İşin uzmanları anlatıyor

Gökyüzünü fetheden drone teknolojisi, tarımdan arama-kurtarmaya, film çekiminden lojistiğe kadar birçok alanda vazgeçilmez bir araç haline geldi. Ancak yağmurlu havalarda drone uçurmak, hem cihazın güvenliği hem de uçuş performansı açısından ciddi …

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.