Android’te sinsi tehlike: Kullanıcıların verilerini çalıyor

Avusturya’daki Teknoloji Üniversitesinde Android Cihazları Hedef Alan Yeni Siber Saldırı Yöntemi Ortaya Çıktı

TU Wien’in önde gelen teknoloji üniversitelerinden araştırmacılar, Android işletim sistemini hedef alan yeni bir siber saldırı yöntemi olan “TapTrap”i keşfettiler. Bu yöntem, arka planda gizlice çalışan bir uygulama aracılığıyla kullanıcıların cihazlarına sızıyor. Kullanıcının farkına varmadan ekranının önüne çıkan uygulama, klavye girişlerini kaydederek hassas bilgileri ele geçiriyor. Bu saldırı yöntemi ile cihazdaki uygulamaları kontrol etmek hatta silmek bile mümkün olabiliyor.

Araştırmacıların incelemelerine göre, Android işletim sistemine sahip yaklaşık 100.000 uygulamanın %76’sının “TapTrap” saldırısına karşı savunmasız olduğu belirlendi. Henüz doğrudan bir saldırının tespit edilmemesine rağmen uzmanlar, bu tehdidin ciddi olduğunu vurguluyor.

Tarayıcı ve Uygulama Geliştiricileri Uyarıldı

TU Berlin araştırma ekibi, alarmı artırarak konuyla ilgili önlemleri hızlandırdı. Firefox, Google Chrome ve Android geliştirici ekiplerine güvenlik açıkları hakkında detaylı bilgiler sağlandı. Bu bilgiler doğrultusunda geliştirici gruplar, güvenlik açıklarını kapatan güncellemeler yayınladı. Özellikle tarayıcı tabanlı açıklar için gelen güncelleştirmelerin kullanıcılar tarafından hemen yüklenmesi önem taşıyor.

Ayrıca, bilinmeyen kaynaklardan uygulama indirilmemesi ve telefon ayarları üzerinden animasyonların devre dışı bırakılması gibi basit önlemler alarak güvenliği artırmak mümkün.

Rus Hacker Grubuna Operasyon

Almanya Federal Kriminal Dairesi (BKA), Rusya’dan “NoName057(16)” adlı siber suç grubuna karşı önemli bir operasyon düzenledi. ABD, Hollanda, İsviçre, İsveç, Fransa, İspanya ve İtalya gibi ülkelerin güvenlik birimlerinin işbirliğiyle gerçekleşen uluslararası operasyon sonucunda, grup tarafından kullanılan büyük bir botnet ağı çökertildi. Bu ağ, birçok internet sitesine saldırılar düzenleyerek hizmet kesintilerine neden oluyordu.

BKA, yayınladığı resmi açıklamada, saldırıların Avrupa genelinde kamu kurumlarını ve özel sektörü hedef aldığını belirtti. Operasyonun teknik ve diplomatik açıdan karmaşık bir süreç olduğu da vurgulandı.

Related Posts

250 milyon yıl sonra, Dünya tek bir süper kıta haline gelebilir

Bilim insanlarına göre, kıtaların yavaş ama sürekli hareketi Dünya’nın gelecekte yeniden dev bir süper kıta haline gelmesine neden olabilir. Ve bu jeolojik süreç, iklim ve yaşam koşulları üzerinde de önemli etkiler yaratabilir.

KKTC’nin fiber altyapısı için imzalar atıldı

Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükûmeti arasında, KKTC’nin fiber optik altyapısının geliştirilmesi ve fiber optik kablolar üzerinden sunulan hizmetlerin hanelere ve işletmelere götürülmesi kapsamında yapılacak çalışmalara ilişkin protokol imzalandı. Gerçekleştirilen protokol ile KKTC’nin fiberleşme sürecini Türk Telekom gerçekleştirilecek.

NASA’nın 2 bin 145 çalışanı işten ayrılabilir

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin federal işgücünü azaltmaya yönelik çalışmaları kapsamında, ABD Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) 2 bin 145 üst düzey çalışanının işten ayrılmaya hazırlandığı iddia edildi.

Yağmur Drone’ları durdurabilir mi? İşin uzmanları anlatıyor

Gökyüzünü fetheden drone teknolojisi, tarımdan arama-kurtarmaya, film çekiminden lojistiğe kadar birçok alanda vazgeçilmez bir araç haline geldi. Ancak yağmurlu havalarda drone uçurmak, hem cihazın güvenliği hem de uçuş performansı açısından ciddi …

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Dünyaca ünlü yatırımcı tarih ve fiyat verdi: Her evde olacak

Dünyaca ünlü girişimci ve yatırımcı Vinod Khosla, insan benzeri robotların hayatımıza girmesinin artık çok yakın olduğunu söyledi. OpenAI, DoorDash, Block ve Impossible Foods gibi şirketlere yaptığı yatırımlarla tanınan 70 yaşındaki Khosla, “Robotikte de ChatGPT anı yakındır, 2-3 yıl içinde bunu göreceğiz” ifadelerini kullandı.