ABD’de 900’den fazla kızamık vakası, 10 eyalette salgın var

ABD’de Kızamık Salgını Devam Ediyor: CDC

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre ülke çapında doğrulanmış vakalar artmaya devam ederken, eyaletlerin beşte birinde aktif kızamık salgınları var.

CDC verilerine göre teyit edilen kızamık vakası sayısı 935’e yükseldi, bu rakam 2024 yılında görülen vakaların üç katından fazla.

Teksas’ta üç aydır devam eden salgında şu ana kadar 683 vaka teyit edilirken, salgın New Mexico, Oklahoma ve Kansas’a da yayılmış durumda.

Associated Press’in haberine göre, Batı Teksas’ta iki aşılanmamış ilkokul çağındaki çocuk kızamıktan hayatını kaybederken, New Mexico’da da aşılanmamış bir yetişkin kızamıktan yaşamını yitirdi.

Üç ya da daha fazla vakanın görüldüğü diğer eyaletler arasında Indiana, Michigan, Montana, Ohio, Pennsylvania ve Tennessee bulunuyor.

Kuzey Amerika’da devam eden diğer iki salgın ise Kanada’nın Ontario eyaletinde 1.243 vaka görülürken, Meksika’nın Chihuahua eyaletinde 844 vaka ve bir ölüm vakası tespit edildi. Sağlık yetkilileri üç salgının da aynı kızamık türünden kaynaklandığını belirtiyor.

Related Posts

CHP’li Murat Emir’den AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı’ya tepki: Bu millet seni o şanlı tarihinin çöplüğüne fırlatır

CHP’li Murat Emir’den AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı’ya tepki: Bu millet seni o şanlı tarihinin çöplüğüne fırlatır

Manisalı şehidin acı haberi ailesine ulaştı

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde girdikleri mağarada metan gazından etkilenerek şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura’nın (37) acı haberi, Manisa’daki annesi Misliye Ozan ile İzmir’deki eşi Melahat Mangura’ya verildi.

Üvey kızını tüfekle yaralayıp canına kıydı

Kayseri’de Hacı Ahmet D. (76), üvey kızı Yağmur K.’yi (15) tüfekle yaralayıp, aynı silahla yaşamına son verdi.

Önce istinat duvarına ardından başka bir araca çarpan sürücü öldü

Aydın’ın Efeler ilçesinde istinat duvarına, ardından bir araca çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti. Öte yandan hayatını kaybeden sürücünün alkollü olduğu tespit edildi.

Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan: ‘Bakü de Erivan da barış istiyor’

Yıllarca çatışmalar ve anlaşmazlıklarla sarsılan Kafkaslarda uzun süre sonra bu kez barış zilleri çalıyor. “Artık geçmişe takılmaya gerek yok, geleceğe bakalım” diyen Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan, hem kendilerinin hem de Azerbaycan’ın barış istediğini söyledi.

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: Halkın iradesi, hiçbir duvarın ardında, hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: Halkın iradesi, hiçbir duvarın ardında, hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz