Bakan Kurum: 81 ilde yeni sosyal konut kampanyası yapacağız

İstanbul Depreminin Etkileri Hakkında Bakan Murat Kurum’dan Açıklamalar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki deprem ve beklenen İstanbul depreminin etkilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından hasar raporunu paylaştı. Yaşanan deprem sonrasında 6 bin 539 hasar ihbarı aldıklarını belirten Kurum, bunlardan bin 473’ünün hasarsız olduğunu ve sadece 101 binanın az hasarlı olduğunu açıkladı.

Murat Kurum, depremle ilgili bilim insanlarının görüş birliği içinde olmadığını belirterek, depremin büyüklüğünü bir uyarı olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu söyledi. Depremin süresinin 13 saniye olması ve düşük ivmeye sahip olması nedeniyle büyük bir yıkım yaşanmadığını ifade eden Kurum, Elazığ Sivrice’deki depreminin de kısa sürmesinin yıkımı engellediğini vurguladı.

İstanbul’daki en çok hasar ihbarı yapılan ilçeler hakkında da bilgi veren Kurum, Bahçelievler’in en çok ihbar alan ilçe olduğunu ve bunu Esenler, Bağcılar, Zeytinburnu ve Avcılar’ın takip ettiğini belirtti.

Deprem sonrası vatandaşlara yönelik yeni bir sosyal konut kampanyasının başlatılacağını duyuran Murat Kurum, “Yarısı Bizden” kampanyasına az hasar alan tüm vatandaşların dahil edileceğini açıkladı. Kampanya kapsamında gençler ve emeklilerin de ev sahibi olabileceğini belirten Kurum, Türkiye genelinde büyük bir sosyal konut kampanyası başlatılacağını ve detayların Cumhurbaşkanı tarafından paylaşılacağını söyledi.

Related Posts

Mersin’i sağanak vurdu

Mersin’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu.

CHP’den yeni gözaltı dalgasına peş peşe tepki: ‘İBB’nin kapısına kilit vurun da rahatlayın!’

İBB’ye yönelik ikinci dalga operasyonda 53 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararına CHP’li isimlerden tepki yağdı. CHP’li Selin Sayek Böke, “Amaçları çok açık, İBB’yi çalışamaz hale getirmek” derken; CHP’li Burhanettin Bulut ise “İBB’nin kapısına kilit vurun, çalışamaz hale getirin de rahatlayın” dedi.

Uluslararası Sağlık Turizmi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Özgür Özel: Mahkemede Ümit Özdağ’ın yanına oturacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cezaevindeki Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın yargılandığı davanın duruşmasına katılacağı için Salı günü TBMM grup toplantısı yapmayacaklarını duyurdu.

Belediye, Andy Warhol’un eserini “yanlışlıkla” çöpe atmış

Hollanda’daki Maashorst Belediyesi, aralarında Kraliçe Beatrix’in tasvir edildiği bir eserin de olduğu 46 sanat eserinin kazara atıldığını açıkladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Demir: ‘1994’ten 2019’a kadar suiistimal, rüşvet, herhangi bir şey duydunuz mu?’

AKP Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, İBB’yi hedef alan soruşturmayı savunurken “1994 yılından 2019 yılına kadar ben, mesela size soruyorum; böylesine bir suiistimal, rüşvet, herhangi bir şey duydunuz mu? Ülkeyi altüst edecek böylesine korkunç olaylarla karşılaştık mı? Karşılaşmadık” iddiasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir