Atakum’da kıyı erozyonu yola kadar dayandı

Karadeniz’in Hırçın Dalgaları Kumsalı Tehdit Ediyor

Karadeniz’in hırçın dalgaları kumsalı adeta yutarak erozyona neden oluyor. 19 Mayıs Balıkçı Barınağı’nın yapıldığı yıllardan bu yana devam eden erozyon, sahildeki çam ağaçlarını kökünden devirirken, yürüyüş yollarının istinat duvarı olan beton bloklar da çöktü. Çevre örgütleri ve akademisyenler, durumu endişeyle izleyerek “Kumsal yok oluyor. Deniz yutuyor. Önlem alınmazsa 5-10 yıl içinde kumsalı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağız” uyarısında bulunuyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İncesu’dan 19 Mayıs Balıkçı Barınağı’na kadar sahil boyunca erozyonu önlemek için çeşitli tedbirler almış olsa da sorun henüz çözüme kavuşmuş değil. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, konuyla ilgili olarak, “19 Mayıs Balıkçı Barınağı’nın alanı çok geniş olduğundan sürekli olarak kum doluyor ve bu kum dalgalar tarafından taşınıyor. Hem bakanlık hem de biz çözüm için çalışıyoruz. Hangi proje sahili kurtaracaksa onu hızla hayata geçirerek bölgedeki erozyonla mücadeleyi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Önce istinat duvarına ardından başka bir araca çarpan sürücü öldü

Aydın’ın Efeler ilçesinde istinat duvarına, ardından bir araca çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti. Öte yandan hayatını kaybeden sürücünün alkollü olduğu tespit edildi.

Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan: ‘Bakü de Erivan da barış istiyor’

Yıllarca çatışmalar ve anlaşmazlıklarla sarsılan Kafkaslarda uzun süre sonra bu kez barış zilleri çalıyor. “Artık geçmişe takılmaya gerek yok, geleceğe bakalım” diyen Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan, hem kendilerinin hem de Azerbaycan’ın barış istediğini söyledi.

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: Halkın iradesi, hiçbir duvarın ardında, hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: Halkın iradesi, hiçbir duvarın ardında, hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

Küba’dan Rusya’ya insan ticareti gibi asker sevkiyatı iddiası: İnşaatta çalışacağını sanan Kübalılar savaşa gönderildi

Küba’dan Rusya’ya sosyal medya üzerinden “inşaat işi” vaadiyle giden yüzlerce kişi, iddiaya göre zorla Ukrayna cephesine gönderildi. Birçoğunun hayatını kaybettiği belirtiliyor

Gözaltı dalgası sonrası CHP MYK acil toplanıyor!

Adana, Antalya ve Adıyaman’da belediyelere yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, saat: 10.30’da parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile toplantı yapacağı öğrenildi.