Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul’un iki havalimanı birbirine bağlanacak

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı Hızlı Trenle Bağlanacak

T24 Haber Merkezi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nı hızlı trenle birbirine bağlayacaklarını duyurdu.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hızlı tren hattı kurulacak. Bakan Uraloğlu, 2025 yılında İstanbul’a yapılacak yeni hat için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelerle projeyi detaylandırdı: “Gebze’den başlayacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı’na ve Çatalca’ya uzanan yaklaşık 120 kilometrelik bir hattımız olacak. Dünya Bankası ile hattın finansmanı için görüşmeleri sürdürüyoruz. 2025 yılında inşallah ihalesini gerçekleştirip projeyi tamamlayacağız.”

Sosyal Medyaya Düzenleme Geliyor mu?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya konusunda şunları söyledi:

“16 yaş altı çocuklara belirli kurallar getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sosyal medyada her türlü içeriği paylaşabiliyorsunuz. Toplumumuzu ve gençlerimizi korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesi sorumluluk sahibi yaparak bu doğrultuda hareket etmeyi hedefliyoruz.”


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Trump’tan Gazze açıklaması: ‘Ateşkese çok yaklaşıldı’

ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’de ateşkes anlaşmasına çok yaklaşıldığını söylemesi umutları arttırdı. ABD, İsrail’in anlaşmayı kabul ettiğini belirtirken teklifi inceleyen Hamas yanıtında, bazı rehineleri serbest bırakacağını duyurdu.

Bakan Fidan, İngiliz mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy ile telefonda görüştü.

Tekne kaptanı lastik botta ölü bulundu

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kazıklı Mahallesi’nde yaşayan tekne kaptanı lastik botun içinde ölü bulundu.

Özel’den miting çağrısı: Adalet ve demokrasi için sesimizi yükselteceğiz!

CHP lideri Özgür Özel, yarın Düzce’de düzenlenecek miting için çağrıda bulunarak “Adalet ve demokrasi için sesimizi Düzce’den yükselteceğiz!” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Lavrov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Bakan Fidan ve Lavrov arasındaki görüşmede, 2 Haziran’da İstanbul’da gerçekleştirilecek görüşmelere yönelik hazırlıklar ele alındı.

Sinopta 113 üniversite öğrencisi hastanelik oldu

Sinop Valiliği, kentte 113 üniversite öğrencisinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğunu ve öğrencilerin ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiğini bildirdi.