Bakan Kacır’dan KOBİ’lere geri ödemesiz destek müjdesi

KOSGEB, İstihdamı Koruma Destek Programı’yla KOBİ’lere Destek Sağlıyor

Bakan Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, KOSGEB’in İstihdamı Koruma Destek Programı’nı duyurdu. Bu program ile emek yoğun üretim yapan imalat sanayi sektörlerinin rekabet güçlerini korumayı hedeflediklerini belirten Kacır, tekstil, giyim, deri ve mobilya imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin istihdamlarını korumak için aylık 2 bin 500 TL geri ödemesiz destek sağlayacaklarını açıkladı.

İstihdamı Koruma Destek Programı

KOSGEB, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) istihdamını korumak amacıyla İstihdamı Koruma Destek Programı’nı hayata geçiriyor. Yeni destek programı ile tekstil, mobilya, deri ve giyim gibi kritik sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde çalışan her personel için 30 prim gün başına 2 bin 500 TL geri ödemesiz destek sağlanacak.

Program, emek yoğun imalat sanayi sektörlerinde çalışanları korumak üzere yürürlüğe alındı. Program sayesinde, 2024 yılının son üç ayına ait aylık ortalama çalışan SGK prim gün sayısını 2025 yılında koruyan işletmelere çalışan başına aylık 2 bin 500 TL geri ödemesiz performans desteği sağlanacak. Program süresi 12 ay olup 249 çalışanı olan bir işletme için destek üst limiti 7 milyon 470 bin TL olacak.

Ekonomik Büyümeye Destek Olacak

Destek programıyla, söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin istihdamını koruyarak ekonomik büyümeye destek olmayı hedefliyor. Aynı zamanda, işletmelerin mali yüklerini hafifletirken, çalışanların iş güvencelerini sağlamaya yardımcı olacak ve ekonomik canlılığın devamlılığını sağlayacak.

Programdan faydalanmak isteyen işletmelerin merkez veya şubelerinin 31 Aralık 2024 tarihi itibariyle ilgili sektörlerde faaliyet gösteriyor olmaları gerekiyor. Destek için başvurular 31 Ocak – 31 Mart 2025 tarihleri arasında alınacak.

Related Posts

Memur ve memur emeklisi maaşlarına zam yapıldı: Meslek meslek zam oranları ve yeni maaş listesi!

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında zam yapıldı. Yeni düzenlemelerle birlikte maaşlarda artış yaşanıyor. Çalışanlar ve emekliler, güncel maaşları yakından takip ediyor.

Konut doğal gazına zam

Doğal gazda sanayi tüketicileri için yüzde 7,86; konutlar için de yüzde 24,6 oranında zam yapıldı.

AYM’den emsal karar: Arabulucunun hatası yargı yolunu kapatamadı!

Anayasa Mahkemesi, arabulucunun yaptığı tarih hatası yüzünden işe iade davası reddedilen işçinin mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiğine hükmetti. AYM, işçiye 10 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Dezenflasyon sürecinde emin adımlarla ilerlerken, önümüzdeki dönemde iş gücü piyasasını daha da güçlendirecek adımlarımızla işsizliği azaltmayı, insan odaklı ve kapsayıcı kalkınma politikalarımız ile sosyal refahı kalıcı olarak artırmayı amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Bakan Işıkhan, işsizlik verilerini değerlendirdi: İstihdam sayısı 100 bin kişi artarak 32 milyon 519 bin kişiye ulaştı

Bakan Işıkhan, işsizlik verilerini değerlendirdi: İstihdam sayısı 100 bin kişi artarak 32 milyon 519 bin kişiye ulaştı

Bakan Kacır: Yaz Akademileri, 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencilerimize kapılarını açıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Kimya, Fizik, Biyoloji ve Matematik Yaz Akademileri, TÜBİTAK destekli Bilim Merkezlerimizde 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencilerimize kapılarını açıyor” dedi.