Yemenli Husiler, alıkoydukları 153 kişiyi serbest bıraktı

Husiler, Yemen’de 153 Kişiyi Serbest Bıraktı

İran destekli Husiler, Yemen’de alıkoydukları 153 kişiyi “tek taraflı insani bir girişim” çerçevesinde serbest bıraktıklarını açıkladı. Bu olay, bugün Gazze’de gerçekleşen esir takasıyla eş zamanlı gerçekleşti.

Abdulkadir el-Murtaza adlı Husilerin Esirler Komitesi Başkanı, başkent Sana’da düzenlediği basın toplantısında, serbest bırakılanların çoğunlukla hasta, yaralı, yaşlılar ve ailesinin tek erkek çocuğu olan kişilerden oluştuğunu belirtti.

Bu insani girişimin bir mesaj taşıdığını vurgulayan Murtaza, hükümetin bu adımı doğru şekilde değerlendirmesini umduklarını ifade etti.

Kızılhaç Gözetimi Altında

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Husilerin serbest bıraktığı 153 kişiyi doğruladı. Yapılan açıklamada, bu kişilerin Kızılhaç’ın Sana’da düzenli olarak ziyaret ettiği ve yardım sağladığı tutuklular arasında yer aldığı belirtildi.

Kızılhaç, serbest bırakılan kişilere yönelik sağlık ve insani yardımların devam edeceğini duyurdu.

Related Posts

Trump Elon Musk’ı adeta yerin dibine soktu: ‘Güney Afrika’daki evine dönerdi’

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikalı milyarder iş insanı ve Tesla ile SpaceX’in sahibi Elon Musk’ın, devlet desteği olmadan Güney Afrika’ya geri dönmek zorunda kalacağını savundu.

Bir ayda 3 ülke gezdi Ankara’da dinleniyor

Prof. Dr. Ali Erbaş, 8 yıllık görev süresinde 45 ülkeye 120 ziyaret yaptı. 2017’den beri 540 bin kilometre yol yaptı. Makamına 11 kilometre mesafedeki Anıtkabir’e 1 kez bile gitmedi.

Almanya’dan Türkiye’ye Eurofighter onayı! Anlaşma yolda…

Alman medyası, Merz hükümetinin Türkiye’ye Eurofighter savaş uçaklarının ihracatına olumlu baktığını bildirdi. Handelsblatt gazetesi, satış anlaşmasının yakın zamanda gerçekleşeceğini vurguladı. Savunma haber sitesi Army Recognition ise bu kararın …

CHP’li Bağcıoğlu’ndan ‘FETÖ’ açıklaması: ‘Devletimize yönelik tehdit oluşturmayı sürdürdüğünü açıkça göstermekte’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, son günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonlarının, bu örgütün devlete yönelik tehdit oluşturmayı sürdürdüğünü açıkça gösterdiğini belirtti.

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarptı: 8 kişi yaralandı

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 3’ü çocuk 8 kişi yaralandı.

Dev şirketler üreticiden sütü toplayıp parasını ödememiş

Hayvan üreticileri piyasanın eline terk edilmişken; dev şirketlerden Pınar Kütahya’da, Torku da Konya’da topladığı sütün parasını dahi ödemedi.