Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Ucretsizvideo

Ucretsizvideo gündeminden tarafsız haberler

Ucretsizvideo

Ucretsizvideo gündeminden tarafsız haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

CHP’nin 5,5 Saatlik Toplantısında Alınan Önemli Kararlar

By Mehmet Kaya
24 Mayıs 2026 2 Min Read
CHP’nin 5,5 Saatlik Toplantısında Alınan Önemli Kararlar için yorumlar kapalı
CHP’nin 5,5 Saatlik Toplantısında Alınan Önemli Kararlar

CHP Parti Meclisi, Genel Merkez’de gerçekleştirilen ve tam 5,5 saat süren tarihi bir toplantıda, önemli kararlar aldı. Toplantı, 24 Mayıs 2026 tarihinde saat 15.40’ta başlayarak, 19.10’da verilen bir aradan sonra saat 22.10’da sona erdi. Toplantının ana gündem maddeleri arasında, 38. Olağan Kurultay’a dair “mutlak butlan” (kesin hükümsüzlük) iddiaları ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkeme kararıyla göreve geri dönme olasılığı yer aldı.

Toplantıda, Parti Meclisi üyeleri, bu süreçte mağduriyet yaşadıklarını belirterek, “Bu karar, milletvekillerini doğrudan etkilemese de, Parti Meclisi’nin seçildiği kurultayın iptal edildiği gerçeği ile hareket ediyoruz. Bu nedenle dayanışma ve mücadele ruhunu ön plana çıkarıyoruz. Haksızlığa uğradık ve sesimizi her platformda duyuracağız” ifadelerini kullandı.

Parti kurmayları, son yapılan kamuoyu yoklamalarında, CHP’nin oy oranının yüzde 35’e ulaştığını, rakip partinin ise yüzde 30-31 seviyelerinde kaldığını belirtti. Aradaki farkın 4-5 puana çıktığını vurgulayan kurmaylar, “Bu durumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da fark ettiğini düşünüyoruz. Eğer oy oranımız düşük olsaydı, bu kararlar alınmazdı. Yaşananları, partimizin iktidar mücadelesindeki bir zorluk olarak değerlendiriyoruz” dediler.

Toplantıda yeni bir parti kurulması yönündeki tartışmalar da gündeme geldi. CHP kurmayları, bu seçeneğin tamamen kapatıldığını ifade ederek, “CHP bizim köklerimizin olduğu yer. Buna sahip çıkmak bizim sorumluluğumuz. Vatandaş ve delegeler bizi bu amaçla görevlendirdi. Mücadelemizi sürdüreceğiz; gerekirse milletvekili grubu içinde seçim yapar ve yargıdan doğan haklarımızı sonuna dek kullanırız” açıklamasını yaptılar. Partinin yaklaşık 2 milyon üyesinin çoğunluğunun “kurultaysız yönetim olmaz” görüşünde bir araya geldiği de belirtildi. Kurmaylar, “Hem vatandaş hem de seçmen, aynı şeyi dile getiriyor. 38. Olağan Kurultay iptal edildi ama hangi delegelerin dikkate alındığı önemli; seçim olmadan bu süreç ilerlemez” diye ekledi.

Toplantıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sürece dair tüm bilgileri Parti Meclisi üyeleriyle paylaştı. Kararın alındığı andan itibaren kimlerle görüşme gerçekleştirdiğini ve elde ettiği destekleri detaylı bir şekilde aktardı. Özel’in, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı telefon görüşmesini de gündeme getirdiği belirtildi. Kurmaylar, “Mazbatası iptal edilmiş bir genel başkan olsa da, Özel’in motivasyonu ve kararlılığı oldukça yüksek. Çalışmalarını genel merkezde sürdürüyor” değerlendirmesini yaptı.

Kurultay için belirlenen takvim de toplantının önemli konularından biri oldu. Parti kurmayları, delegelerin iradesi alınmadan genel başkanlık tartışmalarının meşruiyet taşımayacağını belirterek, “Tüzük gereği olağanüstü seçimli kurultay için delegelerin yarısından fazlasının imzası gerekiyor. Bayram sonrası ilk pazartesiye kadar ‘kurultay tarihi’ açıklanmazsa, o gün imza toplamaya başlayacağız ve gerekli sayının çok üzerinde imza toplayacağız” ifadesini kullandı. Sürecin dikkatlice yürütüleceğini vurgulayan kurmaylar, “Partinin bölünmemesi için kapsayıcı davranıyoruz. İktidarın hedefi CHP’yi bölmek ve bu karar da bunun bir parçası” dedi.

Genel merkezden zorla çıkarılma ihtimaline de değinen kurmaylar, bu tür bir adımın demokrasiye zarar vereceğini vurgulayarak, “Hiç kimse bizden hukuksuz bir karara karşı bavulumuzu toplayıp gitmemizi beklemesin. Bu, seçmenin demokrasiye olan inancını zedeler” dediler. “Çözümümüz sandık. Bunun dışında bir yol yok” mesajı verildi.

Toplantının ardından yapılan değerlendirmelerde, partinin geleceği ile ilgili önemli mesajlar verildi.

Author

Mehmet Kaya

Follow Me
Other Articles
Previous

Bayram Öncesi Feci Kaza: Otobüs Devrildi, Çok Sayıda Yaralı Var

Next

Ölü Kediler Skandalında Veterinerin Serbest Bırakılmasına Savcılıktan İtiraz

SON YAZILAR

  • AB’den 348 uyduluk güvenlik iletişim ağına onay
  • Google Pixel Watch 5 Sızdırıldı: İşte Detaylar
  • BDDK’den yatırım araçlarına yeni çerçeve: Bireysel limitlerde kurallar sil baştan
  • İş Bankası’nda üst düzey görev değişimi: Hakan Aran görevinden ayrılıyor
  • Ömer Günel’in avukatlarından suç duyurusu: ‘Soruşturmanın gizliliği ihlal edildi’
  • ‘Tek çatı altında toplanmalı’ dedi: Akın Gürlek’ten ‘internet gazeteciliği’ için yasa sinyali mi?
  • Çıkarılabilir Bataryalı Telefonlar Geri Dönüyor
  • UBS Baş Yatırım Sorumlusu’ndan altın tahmini: Fiyatlardaki düşüşler alım fırsatı yaratıyor
  • BofA: Yatırımcı iyimserliği beş yılın en yüksek seviyesinde
  • Kapadokya’da dededen toruna uzanan hikâye: 136 kovanla bal markası kurdu

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (946)
  • Ekonomi (78)
  • Haber (338)
  • Sağlık (96)
  • Teknoloji (53)
Copyright 2026 — Ucretsizvideo. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
valorant aimbot
adana escort